Ana SayfaEkonomiYetkileri artırıldı: Hazine yurt içi ve yurt dışındaki şirketlere iştirak edebilecek

Yetkileri artırıldı: Hazine yurt içi ve yurt dışındaki şirketlere iştirak edebilecek

HABER MERKEZİ – Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın görev ve yetkileri yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile artırıldı. Buna göre Hazine’nin yurt içi ve yurt dışındaki şirketlerin sermayelerinde ortaklığı olabilecek.

Başında AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı da olan Berat Albayrak’ın bulunduğu Hazine ve Maliye Bakanlığı, yurt içi ve yurt dışındaki şirketlere iştirak edebilecek.

Karar, Resmi Gazete’de bugün yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın görev ve yetkilerini düzenleyen 217. maddesine yeni bir bölüm eklendi.

Buna göre artık Hazine’nin yurt içindeki ya da yurt dışındaki şirketlerin sermayelerinde ortaklığı olabilecek.

Görev ve yetkiler ise şöyle düzenlendi:

  • Finansal piyasalara ilişkin yurtiçi ve yurtdışı gelişmeleri izlemek, değerlendirmek, finansal sektörü geliştirici ve finansal istikrarı güçlendirici çalışmalar yapmak
  • Sigortacılık ve özel emeklilik sistemine ilişkin faaliyetleri düzenlemek, uygulamak, uygulamayı izlemek, denetimini yürütmek ve geliştirilmesine ilişkin esasları tespit etmek

Yine bugün Resmi Gazete’de yayımlanan başka bir karar da yatırımlardaki devlet yardımlarında faiz desteğine “kâr payı desteği” eklendi.

Cumhurbaşkanı kararıyla 2012’de yürürlüğe giren “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar”da yer alan tüm “faiz desteği” ibareleri, “faiz ve kâr payı desteği” olarak değiştirildi.

Aynı kararda yer alan “büyük ölçekli yatırımlar” ibaresi de yürürlükten kaldırıldı.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Hazine’nin teşkilat yapısında da değişiklikler yapıldı, bazı genel müdürlüklerin görev dağılımında değişikliklere gidildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bayramda otoyol ve köprüler ile toplu taşıma ücretsiz
Sonraki Haber
İtalya, mültecilerin hayatını kurtaranları cezalandıracak