Ana SayfaGüncelYönetmen koltuğunda Edward Norton var: “Motherless Brooklyn”

Yönetmen koltuğunda Edward Norton var: “Motherless Brooklyn”

HABER MERKEZİ – Oyuncu Edward Norton’ın 19 yıl sonra yeniden yönetmenliğe geri döndüğü, dünya prömiyerini Toronto Film Festivali’nde yapmaya hazırlanan “Motherless Brooklyn”den ilk fragman yayınlandı.

Edward Norton, 19 yıl aradan sonra “Motherless Brooklyn” ile yönetmenliğe geri döndü.

Başarılı oyuncu, 2000 yılında çektiği Keeping the Faith filmiyle ilk yönetmenlik deneyimini yaşamıştı.

Jonathan Lethem’in aynı adlı romanından uyarlanan film, izleyiciyi 1950’lerin New York’una davet ediyor.

Tourette sendromundan muzdarip özel dedektif Lionel Essrog’un, cinayet sonucu yaşamını yitiren akıl hocası ve tek dostu Frank Minna’nın katilini bulmaya çalışmasını konu alıyor.

Norton’ın senaryosunu yazıp yönettiği, aynı zamanda başrolünde de yer aldığı filmin oyuncu kadrosunda ise şu isimler yer alıyor: Alec Baldwin, Bruce Willis, Willem Dafoe, Gugu Mbatha-Raw, Bobby Cannavale, Cherry Jones.

Filmde Edward Norton, Lionel Essrog’u; Bruce Willis ise Frank Minna’yı canlandırıyor.

Norton: Gerçeklerle yüzleşmeyi amaçladım

FilmLoverss’da yer alan habere göre romanın 1999 yılında geçmesine rağmen filmin 1950’lerde geçmesini tercih eden Norton, gerçeklerle yüzleşmeyi amaçladığı için bu dönemi seçtiğini söylüyor.

Bunu bir kaçış olarak görmediğini dile getiren Norton, filmle ilgili günümüzün Trump yönetimine, ABD’deki mevcut kültürel ve siyasi bölünmeye dair okumalar yapabileceğimizi söylüyor.

İlk fragman

Dünya prömiyerini Toronto Film Festivali’nde yapmaya hazırlanan film, aynı zamanda New York Film Festivali’nin kapanış filmi olarak gösterilecek.

Filmden yayınlanan ilk fragmanı aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.