Ana SayfaCezaevleri45 gün önce tutuklanmıştı: 79 yaşındaki Buğrahan yaşamını yitirdi

45 gün önce tutuklanmıştı: 79 yaşındaki Buğrahan yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Kimlikteki yaşı 79 olan Mehmet Selim Buğrahan, hükümlü bulunduğu cezaevinde rahatsızlanması üzerine kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

Kimlikteki yaşı 79 olan ancak yakınlarının gerçek yaşının 87 olduğunu belirttiği Mehmet Selim Buğrahan, “örgüte yardım ve yataklık” suçlamasıyla 7 ay tutuklu yargılanıp ardından tahliye edildiği davada 4 yıl 2 ay hapse mahkum edildi.

Cezasının onanması üzerine evine yapılan baskınla gözaltına alınan Buğrahan, 45 gün önce tutuklandı.

Buğrahan, tutuklu bulunduğu Maraş Türkoğlu L Tipi Kapalı Cezaevi’de dün sabah rahatsızlandı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, durumun gardiyanlara bildirmesi üzerine Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Tedavi altına alınan Buğrahan’ın dün hayatını kaybettiği bildirildi.

Haberde, Bingöl’ün Çiris köyü nüfusuna kayıtlı olan ve beş çocuğu olan Buğrahan’ın bir oğlunun PKK’ye katılıp hayatını kaybettiği, iki oğlunun ise gözaltında işkence gördükleri için Avrupa’ya gittiği aktarıldı.

Eşi hasta ve yatağa bağımlı, diğer iki çocuğundan biri engelli olan Buğrahan’ın diğer çocuğu da Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.

İnsan Hakları Derneği’nin verilerine göre 2017 yılının başından Ağustos 2019’a kadar 39’u hasta tutuklu, 73 kişi cezaevlerinde yaşamını yitirdi.

Previous post
Kızıltepe JİTEM Davası: Son duruşma ya da cezasızlık ve aklama rejiminin anatomisi
Next post
Kübra Aşkan'ı öldüren Davut Demir duruşmada 'mağdur rolü' yaptı