Ana SayfaGüncelABD: Türkiye yaptırım konusunda henüz düzlüğe çıkmadı

ABD: Türkiye yaptırım konusunda henüz düzlüğe çıkmadı

HABER MERKEZİ – Washington ile Ankara arasında yaşanan S-400 krizi ile ilgili son açıklama ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Cooper’dan geldi. Cooper, Türkiye’ye ithafen “Yaptırım konusunda henüz düzlüğe çıkmadılar” ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz günlerde ABD Hazine Bakanı Mnuchin de Türkiye’ye dönük olası yaptırımların Washington yönetiminin gündeminde olduğunu söylemişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nda Siyasi-Askeri İşlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Clark Cooper, Washingon yönetiminin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri alımı nedeniyle Türkiye’ye her türlü yaptırımı halen değerlendirdiğini söyledi.

Türkiye ile Rusya arasındaki S-400 anlaşmasına karşılık vermek bağlamında tüm eylem seçeneklerinin hala değerlendirildiğini belirten Cooper, “Bunların hepsi belli şartlara bağlı ve bir takvimi yok. ABD’deki yasamanın yaptırımlarla ilgili oluşturduğu bir çizelge yok” dedi.

Türkiye için “Yaptırım dayatılması konusunda henüz düzlüğe çıkmadılar. Bu mesele, hala oyuna dahil” ifadesini kullanan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı, şöyle konuştu:

“ABD’nin kendisine yakın düzeydeki bir hasımından askeri donanım alıp almamak gerektiğini Washington’ın diğer ortaklarına göstermek bakımından Türkiye ilginç bir vaka.”

Cooper, S-400 krizine rağmen Ankara ile Washington arasındaki askeri işbirliğinin güçlü devam ettiğini de belirtti.

Geçtiğimiz günlerde ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin de Donald Trump yönetiminin Türkiye’ye S-400 alımı sebebiyle yaptırım uygulamayı değerlendirdiğini ancak bu konuda henüz alınan bir karar olmadığını belirtmişti.

Mnuchin, “Bakıyoruz. Bu konuyla ilgili kararlar konusunda yorumda bulunmayacağım ama bakıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.


ABD Hazine Bakanı: Türkiye’ye yaptırımı değerlendiriyoruz


Karınca, binaet, Sputnik
Previous post
Anne Hathaway ve Tina Fey’li bir antoloji dizisi: “Modern Love”
Next post
Almanya vatandaşına Türkiye’de 6 yıl hapis cezası