Ana SayfaMedyaAkit yazarından sporcu kadınlara yönelik cinsiyetçi söylem

Akit yazarından sporcu kadınlara yönelik cinsiyetçi söylem

HABER MERKEZİ – Akit yazarı Ahmet Gülümseyen, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’nun Türkiye Kadın Voleybol Takımı ile çektirdiği fotoğraf üzerinden sporcu kadınların giydiği kıyafetlere ‘değinerek’ cinsiyetçi ifadeler kullandı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Akit gazetesinin yazarı Ahmet Gülümseyen, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun ‘moral ziyareti’ yaptığı Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı ile çektirdiği fotoğraf üzerinden cinsiyetçi söylemlerde bulundu.

‘Kadın voleybolculara Bakan’dan moral dopingi (mi!)’ başlıklı yazısında “Bakanın sporcularla verdiği fotoğraf karesini iki açıdan değerlendirmek gerekiyor” diyen Gülümseyen, Akit’teki köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“Kadınlarla ilgili bir spor organizasyonuna ülkemizin ev sahipliği yapması ve voleybol branşında kadınların giydiği kıyafetler. Kadınların ‘spor’ yapmasında sakınca yok. Normal olmayan ise, sürecin hareket ve egzersizden ötesi geçip, performans boyutuna taşınması…”

T24’ün haberine göre daha önce de sık sık sporcu kadınlara yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle sosyal medyada tepki çeken Gülümseyen görüşlerini, “Kadından pehlivan olmaz, kadın, pehlivan doğurur” sözüyle savundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’ndan ise Gülümseyen’e henüz bir yanıt gelmedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kati Piri'den Ankara'ya “İstanbul'a kayyum” uyarısı
Sonraki Haber
Being woman in ISIS: The banality of evil – 6