Ana SayfaGüncelAKP önünde eylem yasak: KHK’li Yıldırım gözaltına alındı, bir anne parti önünden uzaklaştırıldı

AKP önünde eylem yasak: KHK’li Yıldırım gözaltına alındı, bir anne parti önünden uzaklaştırıldı

HABER MERKEZİ – KHK ile işinden edilen Cemal Yıldırım’ın AKP önünde yapmak istediği eylem yine engellendi. Yıldırım gözaltına alındı. Askeri öğrenci olan ve müebbet hapis cezası istenen oğlu için eylem yapmak isteyen Melek Çetinkaya da parti binası önünden uzaklaştırıldı.

Bazı ailelerin, çocukları için HDP Diyarbakır İl Binası önünde başlattığı oturma eylemi devam ederken, AKP İl Binası önünde de kimi eylemler yapılmak isteniyor ancak buna müsaade yok.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve işe iade talebiyle her gün Sakarya Caddesi’nde oturma eylemi yapan Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi Cemal Yıldırım, eylemini dün itibarı ile AKP Ankara İl Başkanlığı önüne taşımıştı.

Bugün de AKP İl Başkanlığı önüne gelen Yıldırım’ı, polisler “valilik yasağı var” diyerek engelledi.

Polisin engellemesine tepki gösteren Yıldırım, anayasal hakkını kullanmak istediğini belirti.

Yanında getirdiği pankartı açmasına izin vermeyen polis Yıldırım’ı yaka paça gözaltına aldı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında askeri öğrenci olan ve daha sonra müebbet hapis cezası alan Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya da eylem yapmak istedi.

Ancak Çetinkaya, polisler tarafından alandan uzaklaştırıldı. O esnada ise şunları söyledi:

“Hulusi Akar bakan oldu. Alabilirsiniz alıyorsanız. Sizden korkan sizin gibi olsun. 17 yaşındaki çocuklara müebbet ceza verirken utanmadınız. Hulusi Akar’ı bakan yaparken utanmadınız. Hulusi Akar, utan utan, 17 yaşındaki askeri erler müebbet aldı. Yatağında nasıl rahat uyuyorsun? Başını yastığa nasıl koyuyorsun? Sen insan değil misin?
“Devlet bildik, ana bildik; 17 yaşındaki evlatlarımızı teslim ettik size. Bunun için mi teslim ettik. Dört duvara gömün diye mi teslim ettik? Lanet olsun sizin adalet düzeninize.”

Diyarbakır ve İstanbul’da engel

AKP Diyarbakır il binası önünde bugün barış talebi ile düzenlenmek istenen bir eylem engellenmişti. “Anneler barış istiyor” pankartı açıp, oturma eylemi başlatan ‘beyaz tülbentli’ annelerden beşi gözaltına alınmış, emniyet işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Dün de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan askeri okul öğrencilerinin anneleri, AKP İstanbul il binası önünde oturma eylemi başlatmıştı. Ancak il binası önünde yapılmak istenen basın açıklamasına polisler izin vermemişti.

Previous post
Sur Belediye Eşbaşkanı Buluttekin'e hapis cezası
Next post
Adnan Oktar hakim karşısındaydı