Ana SayfaGüncelAKP’den ‘erken seçim’ iddialarına yanıt

AKP’den ‘erken seçim’ iddialarına yanıt

HABER MERKEZİ – AKP’den ‘erken seçim’ iddiaları ile ilgili açıklama geldi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Erken seçim diye bir şey yok, seçimler bitti” diye konuştu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Bu toplantıda Çelik’e gündemdeki erken seçim iddiaları soruldu.

Söz konusu iddiayı önceki gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme getirmişti. Kılıçdaroğlu, “İktidar zorunlu olarak seçime gidebilir. ‘Ben yönetemiyorum artık, erken seçime gidiyorum’ diyebilir” ifadelerini kaydetmişti.

Benzer bir iddiayı AKP’den istifa eden eski vekil Ömer Ünal da gündeme taşımıştı. Ünal, erken seçimler için Kasım 2020’ye işaret etmişti.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 2023’teki seçimlerin daha erken bir tarihe alınacağı yönündeki bu iddiaları yalanladı.

“Erken seçim diye bir şey yok, seçimler bitti” diyen Çelik’in açıklaması şöyle:

“Türkiye’de siyasetin patronu vatandaştır. Vatandaşımız, milletimiz artık seçim gündeminin geride kalmasını arzu ediyordu. Seçimler yapıldı ve bitti. Erken seçim gündemi, bizim gündemimizde yok. Bunu herhangi bir politik meydan okuma olarak gündeme getiriyorsa bunu gündeme getirecek en son kişi Kılıçdaroğlu’dur. İkide bir Türkiye iyi yönetilmiyor gibisinden birtakım yaklaşımlar ortaya koyuyor. Hükümet gündemine hakimdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye dirayetle yönetilmektedir. Bahsettiğim reform süreçleri, zirveler Türkiye’nin iç ve dış politikada daha güçlü adımlar atacağının da işaretleridir.”
Previous post
Liberya'da yatılı kuran kursunda yangın: En az 30 çocuk yaşamını yitirdi
Next post
Ankara’da Fadime Tekin boşandığı erkek tarafından bıçaklandı, kadınlar sokağa çıktı