Ana SayfaGüncelAKP’den istifa eden Ünal’dan erken seçim iddiası

AKP’den istifa eden Ünal’dan erken seçim iddiası

HABER MERKEZİ – Ahmet Davutoğlu’nun ardından AKP’den istifa eden eski milletvekili Ömer Ünal, yeni parti için tarih verdi ve erken seçim iddiasında bulundu.

AKP’den ihraç edilmesi için disipline sevk edilen ve yeni bir parti kurmak için çalışmalar yürüten eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 13 Eylül’de “AK Parti’nin Türkiye’ye çare olma imkan ve ihtimali kalmamıştır” diyerek, partiden istifa ettiğini açıklamıştı.

Davutoğlu’yla birlikte ihracı istenen diğer eski AKP milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ ve Abdullah Başçı da partiden istifa etmişti.

Bu istifalardan sonra eski milletvekilleri de Davutoğlu’na destek vererek AKP’den istifa ettiklerini duyurdu. İstifa eden o isimler şöyle: Feramuz Üstün, İbrahim Turhan, Cemalettin Kani Torun, Ömer Ünal ve Cesim Gökçe.

Bu sayının önümüzdeki günlerde artması beklenirken, AKP’den istifa eden isimlerden 26. Dönem Konya Milletvekili Ömer Ünal’dan yeni partiye dair açıklamalar geldi.

“Yeni partinin Kasım ayı içinde ilan edileceğini söyleyebiliriz” diyen Ünal, AKP’den istifa etmesinin gerekçelerini de şöyle açıkladı:

“AK Parti’nin MHP ile yakınlaşması ciddi yanlışlardı. Söylemlerde yanlışlıklar oldu. Koalisyon dönemi bitecek denildi. Koalisyonların adı değişti ismi ittifak oldu. Birbirine demediğini bırakmayan iki parti, bir araya geldi.
“Bugün AK Parti’nin Doğu Perinçek ile birlikte yol yürümesini bana birinin izah etmesi gerekir. Nasıl olur da AK Parti ile Perinçek aynı kulvarda yol yürür? Bizi hangi değer Doğu Perinçek ile aynı çizgide buluşturdu?
“AK Parti’den istifa etmemin önemli bir sebebidir bu yakınlaşma. Bugünkü ‘İttifak Yasası’, Türkiye’nin geleceğine ambargo koyacak. Bunu önümüzdeki süreçte tüm siyasi partiler enine boyuna düşünecek.”

Erken seçim iddiası

2020 yılının Kasım ayında erken seçim beklediklerini de sözlerine ekleyen Ünal, şöyle konuştu:

“2020 yılının Haziran ayından önce seçim olmaz. Çünkü vekillerin 2020 yılının Haziran ayında yaşları tutmasa da milletvekili statüsünden emekli olmaları için günleri dolmuş oluyor. Ama 2020 yılının Kasım ayında bir erken seçim gözüküyor.”
Previous post
Ekvador'da binlerce kişi kürtaj hakkı için sokağa çıktı
Next post
Parti önü eylemleri: HDP önündekilerden ‘somut adım yok’ tepkisi, AKP’dekilere gözaltı