Ana SayfaGüncelAKP’den ‘yargı reformu paketi’ açıklaması

AKP’den ‘yargı reformu paketi’ açıklaması

HABER MERKEZİ – AKP, ‘yargı reformu paketi’ hazırlığında sona gelindiğini duyurdu. AKP Grup Başkanı Bostancı’nın açıklamasına göre çalışma önümüzdeki günlerde muhalefet partilerine sunulacak.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Mayıs’taki ‘Yargı Reformu Stratejisi Programı’nda açıkladığı ‘yargı reformu paketi’ ile ilgili detaylar belli olmaya başladı.

NTV’ye konuşan AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, ‘yargı reformu paketi’ ile ilgili partisinin yaptığı çalışmalarının bu hafta içerisinde sona ereceğini duyurdu.

Bostancı, yaptıkları çalışmayı gelecek hafta Meclis’teki muhalefet partilerine sunmayı planladıklarını aktararak, “ortak konsensusla paketin geçmesinden yanayız” diye konuştu.

Süreci 1 Ekim’e kadar tamamlayıp teklifi Meclis Başkanlığı’na sunmak istediklerini dile getiren Bostancı idam cezası ile ilgili soruya ise, “Anayasa’da değişiklik gerekir, pakette böyle bir düzenleme yok” dedi.

Paket ile ilgili aktarılan detaylardan bazıları şöyle:

  • 5 yılın altında cezaları istinafta kesinleşenler de Yargıtay’a temyiz başvurusunda bulunabilecek. Bu düzenlemenin 30 bin kişiyi etkilemesi bekleniyor
  • Tutuklamalara karşı savcılara daha fazla yetki verilmesi öngörülüyor
  • Avukatlara “yeşil pasaport” verilmesine yönelik düzenleme yer alacak
  • Düzenlemeyle ‘çiftlerin anlaşmazlıkları halinde icra daireleri aracılığıyla çocukların teslimi uygulaması’ da kaldırılacak

Erdoğan ‘Yargı Reformu Paketi’ni açıkladı

HDP’den dört başlıkta ‘yargı reformu’ paketi önerisi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye’de bir ilk: Deneye Hayır Derneği kuruldu
Sonraki Haber
Tehdit eden erkek değil, tehdidi kaydeden kadın sanık oldu