Ana SayfaGüncelAKP’li Metiner’den HDP’nin kapatılması sinyali

AKP’li Metiner’den HDP’nin kapatılması sinyali

HABER MERKEZİ – AKP’li Mehmet Metiner, Diyarbakır’da HDP binası önünde ‘çocuklarının dağa kaçırıldığını’ iddia eden ailelerin eylemleri üzerinden HDP’nin kapatılmasını gündeme getirdi. HDP söz konusu eylemlere ilişkin “İktidar-Emniyet işbirliği ile aileler kışkırtılıyor” demişti.

HDP’nin Diyarbakır’daki parti binası önünde bazı ailelerin ‘çocuklarının dağa götürüldüğü’ iddiasıyla yaptığı eylemler devam ediyor.

Konuyla ilgili bir yazı kaleme alan AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, bu eylemler üzerinden HDP’nin kapatılmasını gündeme getirdi.

Metiner, hükümete yakın Star gazetesinde yer alan “Kürt annelerin devrimi HDP’yi kapatır” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullanıyor:

“Yeni bir sosyoloji doğuyor. Kürtlüğünü sahiplenen ama evlatlarının kanları ve kendi yoksullukları üzerinden kanla beslenen HDP siyasetine meydan okuyan yeni bir sosyoloji. HDP’nin içinden çıkan bu sosyoloji asıl HDP’nin kapısına kilit vuracaktır.”

HDP ne diyor?

Önceki hafta HDP önünde eylem yapan bir ailenin çocuğu, ailevi nedenlerle evinden kaçtığını açıklamıştı.

Yine bir başka aile de Emniyet tarafından çocuklarının Suriye’ye gönderildiğine dair kendilerine bilgi verildiğini beyan etmiş ve Emniyet’in kendilerini HDP binasına yönlendirdiğini söylemişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan HDP bu beyanlara işaret etmiş, kentte kayyum atamalarına karşı devam eden protestolara dikkat çekerek de “İktidarın hedefi, kayyumlara karşı büyüyen bu demokratik protestoları ve sivil itaatsizliği baltalamaktır” demişti.


HDP: İktidar-Emniyet işbirliği ile aileler kışkırtılıyor