Ana SayfaManşetAnkara’da Fadime Tekin boşandığı erkek tarafından bıçaklandı, kadınlar sokağa çıktı

Ankara’da Fadime Tekin boşandığı erkek tarafından bıçaklandı, kadınlar sokağa çıktı

HABER MERKEZİ – Ankara’da Fadime Tekin adlı kadın boşandığı erkek tarafından bıçaklandı. Saldırının ardından sokağa çıkan onlarca kadın “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganlarıyla yürüdü.

Ankara’da Fadime Tekin isimli kadın, boşandığı erkek Rıza Işık tarafından bıçaklandı.

Kentin Çankaya ilçesinin Sokullu Mahallesi’nde bulunan Ahmet Arif Parkı’nda bıçaklanan Tekin, ihbar üzerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Daha sonra kendisini yaralayan erkek de hastaneye götürüldü.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığı görgü tanıklarının beyanlarına göre Fadime Tekin, torununu bebek arabası ile gezdirmeye geldiği parkta bıçaklanmasının ardından, “Ölmek istemiyorum. Torunumu bana getirin. 6 yıl önce boşandım. Beni sürekli rahatsız ediyordu” dedi.

Kadınlar sokağa çıktı

Saldırının ardından onlarca kadın “Ölmek istemiyoruz” ve “Bir kişi daha eksilmek istemiyoruz” yazılı dövizlerle Ahmet Arif Parkı’nda toplandı.

Kadınlar Ahmet Arif Parkı’ndan saldırganın kaldırıldığı 29 Mayıs Hastanesi önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş sırasında önleri polis tarafından kesilen kadınlar barikatı aşarak saldırgan Rıza Işık’ın tedavi edildiği 29 Mayıs Hastanesi önünde toplandı.

Polisler kadınların hastane önünde beklemesine izin vermezken, kadınlar “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganlarıyla yanıt verdi.

Kadınların bekleyişinin devam etmesi üzerine olay yerine Çankaya İlçe Emniyet Müdürü geldi.

Emniyet Müdürü, Fadime Tekin’in herhangi bir koruma talebi ya da şikayet başvurusu olmadığını, sağlığının iyi olduğunu ve saldırgan erkek hakkında adli işlemler yapıldığı bilgisini paylaştı.

Yapılan görüşmelerin ardından kadınlar hastane önünde açıklama yaptı.

Kadın Savunma Ağı adına konuşan Aysun Gençtanır, “Bir kişi daha eksilmemek için mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

“Biz kadın arkadaşımızın durumunu öğrenmek için yürüdük. Yıllardır bu memlekette kadınlar göz göre göre ölüyor, katlediliyor.  17 yıldır AKP iktidarı boyunca yüzlerce kadın arkadaşımız katledildi. Polisler bugün bizim etrafımızı sararken hangi amaçla yaptı bilmiyorum. Bizler öfkemizi dile getirmedikçe sizler kadın katliamlarının önünde durmuyorsunuz İsyanımızı büyütmeye devam edeceğiz. Bir kişi daha eksilmemek için mücadeleye devam edeceğiz. Yaşasın kadın dayanışmasıç”

Ayrıca kadınlar yarın saat 18.30’da Fadime Tekin’in bıçaklandığı Ahmet Arif Parkı’nda toplanma çağrısı yaparak, herkesi kadına yönelik şiddete ses çıkarmaya davet etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AKP’den ‘erken seçim’ iddialarına yanıt
Sonraki Haber
Fed yine faiz düşürdü