Ana SayfaToplumsal CinsiyetAnkara’da Mor Mekan açılıyor: ‘Burası bizim nefes durağımız’

Ankara’da Mor Mekan açılıyor: ‘Burası bizim nefes durağımız’

HABER MERKEZİ – Kadınlar arasındaki dayanışmayı güçlendirmek amacıyla ilki İstanbul’da kurulan Mor Mekan’ın ikincisi Ankara’da açılıyor. Mekan’da öz savunmadan masal atölyesine kadar pek çok etkinliğin olacağını belirten Aysun Gençtanır, “Mor Mekan bizim nefes duraklarımız” diyor.

Kadın Savunma Ağı tarafından hem feminist politikayı hem de kadınlar arasındaki dayanışmayı güçlendirmek amacıyla İstanbul’da kurulan “Mor Mekan” şimdi de Ankara’da da açılıyor.

Mekan atölyeler, paneller, seminerler, film gösterimleri ve müzik dinletileri gibi etkinliklere de ev sahipliği yapacak.

‘Mor Mekan bizim nefes duraklarımız’

14 Eylül’deki açılış öncesi Mezopotamya Ajansı’na konuşan Kadın Savunma Ağı’ndan Aysun Gençtanır, neden böyle bir mekana ihtiyaç duyduklarını anlattı.

“Birbirimizi görmeye, yan yana gelmeye ihtiyaç duyduğumuzu fark ettik. Mor Mekan bizim nefes duraklarımız aslında. Mor Mekan öncelikle bu ihtiyacımızı karşılayacak. Karşımızdaki erkek şiddeti; devletiyle, okuluyla, hukukuyla örgütlü bir güç. Kadınların da buna karşı örgütlü gücü oluşturma yerlerine ihtiyacı var Mor Mekan bunu da sağlayacak.”

Gençtanır, çocukları olan kadınların da Mekan’da rahatça vakit geçirmesi için içerisinde çocuk alanları oluşturulacağını dile getirdi.

Tüm kadınları Mor Mekan’ın açılışına davet eden Gençtanır, “Sorunları eşit ve kolektif bir şekilde çözebileceğimize inanıyoruz. Bunun deneyimini Mor Mekan ile yaşıyoruz, adımlarını attık devamı da gelecek” dedi.

Kadınlara hukuki destek 

Kadın Savunma Ağı’ndan Buse Üçer de Mor Mekanları çoğaltmak istediklerini söyledi.

“Türkiye’nin dört bir yanında yapmaya devam ettiğimiz feminist öz savunma atölyeleri de Mor Mekan’ın en önemli atölyelerinden biri olarak önümüzde duruyor. Burada dans kursları, flört şiddeti atölyeleri, masal atölyeleri yapmayı planlıyoruz. Ayrıca avukat arkadaşlarımız ücretsiz olarak kadınlara hukuki destek verecek. Ayrıca psikolojik destek vermek için de bir çalışma yürütüyoruz. Ama bunlardan en önemlisi burada dayanışmayı büyütmeye çalışacağız.”
Previous post
Yazar Fikret Başkaya’ya hapis cezası istemi
Next post
Oyuncu Süleyman Turan yaşamını yitirdi