Ana SayfaToplumsal CinsiyetBerfin Özek: Casim Çeltik kezzabı öldürmeyi planlayarak attı

Berfin Özek: Casim Çeltik kezzabı öldürmeyi planlayarak attı

HABER MERKEZİ – İskenderun’da Casim Ozan Çeltik tarafından kezzaplı saldırıya maruz bırakılan Berfin Özek, talimatla mahkemeye verdiği ifadede, sanığın kendisini defalarca şiddete maruz bıraktığı söyledi. Özek, “Sanığın beni öldürmeyi planladığını düşünüyorum. Olayı planlaması, meydana getirdiği yer, doğrudan yüzüme dökmesi ve sıvı miktarı bunu gösteriyor” dedi.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Berfin Özek, 15 Ocak’ta ayrıldığı Casim Ozan Çeltik isimli erkek tarafından kezzaplı saldırıya uğramış, yüzünde ve göğsünde yanıklar oluşmuştu.

Berfin’in tedavisi kadınların mücadelesi üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılırken, Çeltik tutuklanmıştı.

Çeltik’in tutuklu yargılandığı davanın ikinci duruşması, geçtiğimiz günlerde yapılmış, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmiş, Berfin ise hastanede tedavi altında olduğu için duruşmaya katılamamıştı.

Berfin’in ifadesi, mahkemenin talimatıyla Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nce 6 Eylül’de alındı.

Saldırının dershaneden çıkıp eve doğru yürürken gerçekleştiğini söyleyen Berfin, o günü şöyle anlattı:

“Ben kendi evime doğru bir süre yürüdükten sonra önüme aniden bir ayak çıktı. Ben kafamı kaldırdım. Elimdeki telefonu çekiştirmeye çalıştı. Bu şahsın eski erkek arkadaşım olan Casim Ozan Çeltik olduğunu gördüm. Şahsın eski erkek arkadaşım olduğundan eminim. Çünkü hem göz göze geldik, hem de üzerindeki kıyafetlerden atkısını, pantolonunu ve ayakkabılarını evinde defalarca üzerinde görmüştüm.”
“Olay anında ben ne olduğunu anlamadan elindeki şişede bulunan sıvıyı yüzüme dökmeye başladı. Ben acı ile bağırmaya başladım. Bu esnada ellerimi yüzüme kapattım. Arkasından baktığımda kaçtığını gördüm. Sonra düşürdüğü bir cismi almak için geri döndü. Olay anında yüzüm yandığı için neyi aldığını tam olarak göremedim ama tahminimce şişeyi alıp kaçmaya devam etti. Ben bağırmaya ve yardım istemeye devam ettim. Akabinde hastaneye getirildim.”

‘Beni öldürmeyi planladığını düşünüyorum’

Çeltik ile sevgili olduğu dönemde sistematik olarak fiziksel şiddete maruz bırakıldığını belirten Berfin, kezzaplı saldırının da öldürme kasıtlı olduğunu ifade etti.

“Sanığın beni öldürmeyi planladığını düşünüyorum. Olayı planlaması, meydana getirdiği yer, doğrudan yüzüme dökmesi ve sıvı miktarı bunu gösteriyor. Bana çok kere fiziksel şiddet uyguladı. Bu fiziksel saldırılar sonucunda yüzümün morluklar arkadaşım Esra Kürkçü de şahittir. Sevgililik dönemimizde arkadaşım Ozan’ın evindeyken yine bana fiziksel şiddet uyguladı. Olay anında babası evdeydi. Annesini de eve çağırdılar. İkisi de burnumun kırılmasına şahittir. Ben bu olaylardan sonra kendisiyle ayrılmak istedim.”
“Beni öldürmekle tehdit etti. Bana ve aileme zarar vermekle tehdit etti. Olaydan bir hafta önce annemi arayarak tehdit etmiş. Arama kayıtlarıyla da bu durum sabittir. Annem bana bu durumu anlattı ve gönderdiği fotoğrafları gösterdi. Bu olaydan sonra arkadaşım Ali’yi arayıp ‘Berfin’e yapacaklarım daha bitmedi. Beklesin ve görsün’ demiş. Bana tüm bu dönemler boyunca sözlü ve fiziksel şiddette bulunan ve tehdit eden sanıktan şikayetçiyim. Davaya katılmak istiyorum. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyorum. Sanığın verdiği ifadeyi hiçbir şekilde kabul etmiyorum. Suçtan kurtulmaya yönelik beyanlardır. Sanığın savunmasına itibar edilmeden, herhangi bir indirim yapılmadan en üst hadden cezalandırılmasını talep ediyorum.”
Previous post
Gazeteci Melike Aydın'a 1 yıl 3 ay hapis cezası
Next post
Şili’de kitlesel protesto: Pinochet döneminde zorla kaybedilenler soruldu, polis gaz ve tazyikli su sıktı