Ana SayfaGüncelBomonti Bira Fabrikası Diyanet’e tahsis edildi

Bomonti Bira Fabrikası Diyanet’e tahsis edildi

HABER MERKEZİ – Tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nın kalan binaları, mescit, yurt ve otopark yapılmak üzere Diyanet’e tahsis edildi.

İstanbul Şişli’de bulunan Bomonti Bira Fabrikası’nın kalan son binalarının Diyanet’e tahsis edildiği ortaya çıktı.

1890 yılında İstanbul’un Feriköy mahallesinde kurulan Bomonti Bira Fabrikası ve binaları, 1998 yılında İstanbul 1 No’lu Koruma Kurulu tarafından ‘korunması gereken kültür varlığı’ statüsüne alınarak tescil edilmişti.

Artı Gerçek’ten Rıfat Doğan’ın haberine göre, Hazine’ye ait Bomonti Bira Fabrikası’nın birer parçası olan ‘eski malt binası, eski silo, eski arpa temizleme binası ve eski kazan dairesi’ taşınmazlarının Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsisine onay verdi.

Ayrıca kurul 13 Haziran tarihinde aldığı kararla, ‘Topçu Kışlası’ projesinin de mimarı olan Halil Onur’un tescilli yapıların bulunduğu alana ilişkin hazırladığı ve içinde mescit, yurt, sergi salonu ve katlı otopark bulunan projeyi de uygun bularak, söz konusu taşınmazların söküm ve yıkımına da izin verdi.

Mimarlar Odası kararı yargıya taşıyor

Kararı yargıya taşıyacağını duyuran Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, fabrikanın ve binalarının tescil ve koruma altına alınarak yıkımlarına izin verilmeyen yapılar olduğunu açıkladı.

Şişli Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Tolga Bektaş ise kamuoyu duyarlılığı yaratmak için açıklama yapacaklarını ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Previous post
Türk ve Mızraklı'dan yürütmenin durdurulması için başvuru
Next post
ABD, Taliban'la 'prensip anlaşmasını' açıkladı: 5 bin askeri geri çekebiliriz