Ana SayfaGüncelBu yıl 63 yapım var: 18. Filmekimi’nin programı açıklandı

Bu yıl 63 yapım var: 18. Filmekimi’nin programı açıklandı

HABER MERKEZİ – Bu yıl 4-13 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek, daha sonra ise belli başlı şehirleri dolaşacak olan Filmekimi’nin programı belli oldu.

Türkiye’nin önde gelen festivallerinden Filmekimi, 4-13 Ekim tarihlerinde İstanbul’da 10 gün sürecek bir maratonla başlayacak.

Bu yıl 18. kez düzenlenecek festival, 11-15 Ekim’de Ankara’da, 18-22 Ekim tarihlerinde ise İzmir’de sinemaseverlerle buluşacak.

63 filmin izlenebileceği festivalde bu yıl özellikle Cannes, Venedik ve Toronto film festivallerinde dikkat çeken yapımlar yer alıyor.

Festival kapsamında gösterilecek filmler arasında şunlar var: Scarlett Johansson ve Adam Driver’lı “Marriage Story“, Steven Soderbergh’in Meryl Streep, Gary Oldman ve Antonio Banderas’lı filmi “The Laundromat“, yönetmen Xavier Dolan’ın “Matthias & Maxime“i, Ken Loach’un yeni filmi “Sorry We Missed You“, Cannes’ın beğenilen belgeseli “Diego Maradona“, Taika Waititi’nin Toronto’da İzleyici Ödülü alan ve Oscar’a taşınması beklenen filmi “Jojo Rabbit“, Cannes’da En İyi Film Ödülü’ne layık görülen “Parasite”, Pedro Almodovar’ın “Dolor y Gloria“sı, Terence Malick imzalı “A Hidden Life“,  Cannes’da senaryo ödülü alan “Portrait of A Lady on Fire” ve Cannes’da Belirli Bir Bakış bölümünde yapan ve Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen “Liberte“.

Filmekimi’nin biletleri ise 28 Eylül’de satışa çıkacak.

Festivalin programına buradan ulaşabilirsiniz.


Karınca, Beyaz Perde
Previous post
Parti önü eylemleri: HDP önündekilerden ‘somut adım yok’ tepkisi, AKP’dekilere gözaltı
Next post
Yeniden tutuklanan engelli gazeteci Metin Duran tahliye edildi