Ana SayfaDünyaÇavuşoğlu’ndan, ‘Batı Şeria’yı ilhak edeceğiz’ diyen Netenyahu’ya tepki

Çavuşoğlu’ndan, ‘Batı Şeria’yı ilhak edeceğiz’ diyen Netenyahu’ya tepki

HABER MERKEZİ – İsrail Başbakanı Netanyahu’nun “Batı Şeria’yı ilhak” sözlerine tepki gösteren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Bu utanç verici açıklama, Orta Doğu’da kalıcı barış umutlarını yok etme pahasına yaklaşan genel seçimlerde birkaç oy daha fazla kazanmaya yönelik alçakça bir girişimdir” dedi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, ülkesinde 17 Eylül’de yapılacak erken seçim öncesi seçim vaadi olarak, işgal altındaki Batı Şeria’da yer alan Ürdün Vadisi’ni ABD yönetimiyle koordineli şekilde “İsrail’e ilhak edeceği”ni sundu.

Netanyahu’nun bu açıklamasına tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı’nda konuştu.

Çavuşoğlu, “Netanyahu’nun bu utanç verici açıklaması, Orta Doğu’da kalıcı barış umutlarını yok etme pahasına yaklaşan genel seçimlerde birkaç oy daha fazla kazanmaya yönelik alçakça bir girişimdir. Bazı ülkelerin desteğiyle cesaretlenen İsrail, ırkçı apartheid rejimine dönüşmeye başlayan saldırgan politikalarını sürdürmektedir. Netanyahu’nun utanç verici açıklaması oy kazanmaya yönelik alçakça girişimidir” dedi.

Netenyahu’nun bu açıklamasına karşı tüm dünyanın etkili biçimde ses vermesi gerektiğini belirten Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“İsrail, uluslararası hukuku ihlal etmeyi sürdüremeyeceğini ve Filistinlilerin inkar edilemez haklarını gasbedemeyeceğini anlamalıdır. Bu mesaj ancak uluslararası toplum Filistin’e hukuki, diplomatik ve ekonomik destek vermek için anlamlı bir eyleme geçerse ve İsrail’in sahada gerçeklik oluşturmasına karşı çıkmasıyla etkili olabilir.”



Önceki Haber
Ankara'da Milli Park'ta yangın: 10 dönümlük alan zarar gördü
Sonraki Haber
İhraç edilmişti: Aylin Nazlıaka CHP'ye geri dönüyor