Ana SayfaToplumsal CinsiyetCinsel istismara uğrayan kız çocuğu: Ben utanmamalıyım, bana bu zulmü yapan kişi utanmalı

Cinsel istismara uğrayan kız çocuğu: Ben utanmamalıyım, bana bu zulmü yapan kişi utanmalı

HABER MERKEZİ – Denizli’de bir kız çocuğunu sistematik cinsel istismara maruz bırakan erkek tutuklandı. Çocuk, zorla evlendirilmekten korktuğu için istismarı bir süre ailesine anlatamadığını söyledi ve “Ben utanmamalıyım bana bu zulmü yapan kişi utanmalı” dedi.

Denizli’de yaşayan ve 2018 yılında 17 yaşında olan Ü.A. isimli erkek, uzaktan akrabası olan 15 yaşındaki bir kız çocuğunu cinsel istismara maruz bıraktı.

Çocuk, ailesi tarafından zorla evlendirilmekten korktuğu için istismarı kimseye anlatamadığını söyledi.

Yaklaşık 8 ay sonra sonra aynı erkek tarafından yeniden cinsel istismara maruz bırakılan çocuk, olanları ablasına anlattı.

İHA’nın haberine göre istismarı öğrenen çocuğun babası, savcılığa giderek erkek hakkında şikayette bulundu.

Şikayet üzerine harekete geçen savcılık, Ü.A. hakkında 28 Şubat 2019 tarihinde ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, konut dokunulmazlığını ihlal etme ve şantaj’ suçlaması ile iddianame hazırladı.

Denizli 6. Ağır Ceza Mahkemesi ise iddianameyi kabul ederek Ü.A. hakkında dava açtı. Görülen ilk duruşmada Ü.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yaşananları anlatan çocuk ise “Bir kez yapan şahıslar (cinsel istismarı) tekrar uygulayabilir. Ben ölmeyi düşündüm ama bu doğru bir karar değil. ‘Ben utanmamalıyım bana bu zulmü yapan kişi utanmalı’ dedim diyerek ölmekten vazgeçtim” ifadelerini kullandı.

Previous post
Beylikdüzü'nde okul servisi takla attı, öğrenciler yaralandı
Next post
Rüyalarımızla aynı kumaştanız – Elend Aydın