Ana SayfaToplumsal CinsiyetÇocuk istismarı: Serbest bırakılan erkek aylar sonra tutuklandı

Çocuk istismarı: Serbest bırakılan erkek aylar sonra tutuklandı

HABER MERKEZİ – Van’ın İpekyolu ilçesinde 11 yaşındaki bir çocuğu cinsel istismara maruz bıraktıktan sonra gözaltına alınıp ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakılan 67 yaşındaki erkek tutuklandı.

Van’ın İpekyolu ilçesinde 67 yaşındaki İ.T. isimli bir erkek, 11 yaşındaki çocuğu cinsel istismara maruz bıraktı.

Çocuğun şikayeti üzerine gözaltına alınan İ.T., çıkarıldığı mahkeme tarafından ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı.

Savcılık kararının ardından hazırlanan iddianame iki ay sonra Van 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre kısa bir süre önce görülen ilk duruşmada İ.T., rahatsızlığını mazeret göstererek katılmazken, 11 yaşındaki çocuk yaşadıklarını anlattı.

Çocuk, “Ben sanıktan şikayetçiyim. Benden başka çocuklara da zarar vermesini istemiyor, bu kişinin cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

Çocuğun avukatları da sanığın cinsel saikle hareket ettiğini, suçun sübuta erdiğini ve kişinin yaşının da göz önüne alınarak tutuklanmak üzere hakkında yakalama emri düzenlemesini talep etti.

Sanık avukatı ise müvekkilinin 67 yaşında ve hasta olduğunu belirterek, soruşturma aşamasında olduğu gibi ‘adli kontrol’ tedbirlerinin uygulanmasını istedi.

Duruşmada bulunan Aile Mahkemesi’nden psikolog çocuğun travma sonrası stres bozukluğu yaşadığını belirterek, çocuk için sağlık tedbiri uygulanmasını istedi.

Alınan beyanların ardından kararını veren mahkeme, İ.T.’nin üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin bulunduğuna kanaat getirerek tutuklanmasına yönelik olarak yakalama emri çıkartılmasına karar verildi.

Mahkeme kararının ardından İ.T., 7 ay sonra yakalanarak cezaevine konuldu.

Previous post
“Bugün yaşadığımız Türkiye, 12 Eylül'ün bakiyesidir”
Next post
AYM'den 19 Aralık Katliamı'nda yeniden yargılama kararı