Ana SayfaGüncelDEDAŞ mahkeme kararını tanımadı, Batman’da suları yeniden kesti

DEDAŞ mahkeme kararını tanımadı, Batman’da suları yeniden kesti

HABER MERKEZİ – Kayyum döneminden kalan elektrik borçları nedeniyle DEDAŞ Batman’da belediyenin su kuyularında bulunan içme suyu pompalarına giden elektriği, mahkemenin ‘yürütmeyi durdurma’ kararına rağmen yeniden kesti.

Kayyum döneminden kalan elektrik borçları nedeniyle DEDAŞ Batman’da belediyenin su kuyularında bulunan içme suyu pompalarına giden elektriği 3 Eylül’de kesmişti.

Kentin kısa süreliğine susuz kalması üzerine Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz ile Mehmet Demir, yaşanan su kesintisi için halktan özür dilemiş ve yurttaşların “suya erişim hakkının engellendiği” gerekçesiyle “yürütmeyi durdurma” talebiyle Batman 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurmuştu.

Başvuruyu değerlendiren mahkeme, başvuruya konu olan borcun yüzde 10’nun ödenmesi koşulu ile ‘yürütmeyi durdurma’ kararı vermişti.

Mahkeme kararında, şu ifadeler kullanıldı:

“Teminatın yatırılması halinde dava sonuçlanıncaya kadar 10078554nolu abonenin elektrik kesintisinin uygulanmaması, yeniden sağlanması yönünde davalı kuruma müzekkere yazılmasına, bu hususta ara karar yazılmasına karar verilmiştir.”

DEDAŞ kararı tanımadı

Mahkeme kararının ardından DEDAŞ elektrik vermeye başladı.

Ancak dün (4 Eylül) akşam saatlerinde tekrar elektrik kesintisi uygulamaya başladı.

Açıklama olarak ise mahkeme kararına itiraz edeceklerini ve bu yüzden elektrik kesintisini uygulamaya devam edeceklerini duyurdu.

İdil’de de elektrik kesintisi

Dicle Elektrik A.Ş.’nin (DEDAŞ) sorumluluğundaki Diyarbakır, Batman, Mardin ve Şırnak’taki elektrik kesintileri ve buna bağlı susuzluk devam ediyor.

Şirket son olarak kayyum döneminden kalan elektrik borçları nedeniyle Batman’ın yanı sıra Şırnak İdil’in su ihtiyacının karşılandığı tüm depoların elektriğini kesti.


Gazete Karınca

Gerekçe kayyum borcu: DEDAŞ bu kez Şırnak’ta şalter indirdi, İdil susuz kaldı

MARSU’nun elektriği yine kesildi, Mardin’e su verilmiyor




Önceki Haber
Johnson'ın ikinci yenilgisi: Erken seçim talebine de ret
Sonraki Haber
Ahmet Türk hakkında ‘eşbaşkanlık’ soruşturması