Ana SayfaEğitimDiyarbakır’da kayyum 141 lise öğrencisinin zorunlu stajını iptal etti

Diyarbakır’da kayyum 141 lise öğrencisinin zorunlu stajını iptal etti

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumu, meslek liselerinde okuyan 141 öğrencinin kabul edilen staj başvurularını “bütçe yetersizliğini” gerekçe göstererek iptal etti.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı’nın yerine kayyum olarak atanmıştı.

Güzeloğlu 29 belediye çalışanını görevden uzaklaştırmış, sekiz işçinin de iş akitlerini askıya almış ve iki danışmanın işine son vermişti.

Diyarbakır kayyumu bu kez de stajyer öğrencilerin zorunlu stajını iptal etti.

MA’dan Fethi Balaman’ın haberine göre Diyarbakır’da bulunan meslek liseleri son sınıf öğrencileri, zorunlu olan stajlarını yapmak üzere görevden alınan Mızraklı döneminde belediyeye başvuruda bulundu.

Başvurular üzerine 96 öğrencinin belediyede, 41 öğrencinin de Diyarbakır Su ve Kanalizasyon (DİSKİ) Genel Müdürlüğü’nde staj görmesine karar verildi.

Öğrenciler staja başlama hazırlıkları yaparken, kayyum atanan belediyeden “stajların durdurulduğuna” dair duyumlar aldı.

Bunun üzerine eğitim-öğretim yılı başlamadan belediyeye velileriyle giden öğrencilere, “Şu an stajlar durdurulmuş” yanıtı verildi.

Bu yanıttan birkaç gün sonra da 141 öğrenci için “bütçe yetersizliği” gerekçe gösterilerek, staj görme kararı iptal edildi.

Staj yapamazlarsa sınıfı geçemeyecekler

Bu öğrencilerden biri olan, Yenişehir ilçesi Şehitlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan 17 yaşındaki Arjin Demirbaş, 6 aylık stajın 3 ayının zorunlu olduğunu belirterek, staj dönemi boyunca aylık olarak devletin kendilerine 365 TL, belediyenin de yaklaşık 200-300 TL verdiğini söyledi.

Demirbaş, stajı yapamamaları halinde sınıfı geçemeyeceklerini kaydederek, bir yıllık emeklerinin çöpe gideceğini belirtti.

Mızraklı’dan tepki

Yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, staj başvurularının iptal edilmesine tepki gösterdi.

Mızraklı, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Biz oradayken staj için bütçe yeterliydi. Yine mi paralar buharlaşmaya başladı?” dedi ve önceki dönemin kayyumu Cumali Atilla tarafından 2 milyon TL’ye ‘yeniletilen’ makam odasını hatırlattı:

“Birinci kayyımın makam odasındaki mobilyaları satın, o tek başına yeter. Biz ordayken staj için bütçe yeterliydi. Yine mi paralar buharlaşmaya başladı? Çocuklardan ne istiyorsunuz?”
Previous post
JinNews’ten ‘gönüllü muhabir’ kampanyası
Next post
Çevirmen ve yazar Kamuran Şipal yaşamını yitirdi