Ana SayfaGüncelDiyarbakır’da patlama: Yedi kişi yaşamını yitirdi

Diyarbakır’da patlama: Yedi kişi yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Kulp’ta bir aracın geçişi sırasında patlama yaşandı. İçişleri Bakanı Soylu, patlamada yedi kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Patlamanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında Kulp Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Fatiş Taş’ın da aralarında bulunduğu üç kişi gözaltına alındı. Saldırıyı kınayan HDP “Bugün ilçe başkanımızın gözaltına alınması ve Belediye Eş Başkanımızın evinin basılması ciddi bir soruşturma yerine yeni bir algı operasyonu peşinde olunduğuna dair ilk işaretlerdir” dedi.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, dün akşam saatlerinde bir aracın geçişi sırasında patlama yaşandı.

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ile kurtarma ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Diyarbakır Valiliği, patlamanın el yapımı patlayıcı dolayısıyla yaşandığını duyurdu.

Açıklamada, patlamanın saat 18.00 dolaylarında, odun toplamaya giden köylülerin bulunduğu aracın geçişi esnasında yaşandığı kaydedildi.

Yedi kişi yaşamını yitirdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıda yedi kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

10 kişinin de yaralandığını belirten Soylu, dokuz yaralının tedavilerinin sürdüğünü aktardı.

Patlamada yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle: Siraç Yıldız, Ömer Yıldız, Abit Yıldız, Ahmet Ay, İhsan Çelikbilek, Mehmet Bozyel ve Sinan Diğer.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre Güvenlik Korucuları Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen, sosyal medyada yaptığı açıklamada, yaşamını yitiren Abit, Siraç ve Ömer Yıldız’ın ‘gönüllü köy korucusu’ olduklarını yazdı.

Gözaltılar var

Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında ise bugün dört kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

HDP Kulp İlçe Eşbaşkanı Abidin Karaman ile Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş gözaltına alındı.

Ayrıca, Kulp Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Fatih Taş’ın da Diyarbakır kent merkezinde polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

HDP: Saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz

Saldırıyı kınayan HDP ise yaptığı yazılı açıklama ile yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli imzasıyla yayınlanan açıklamada, soruşturmanın etkin bir biçimde yapılması istenirken, parti yöneticilerinin gözaltına alınması ise ‘algı operasyonu’ olarak nitelendi.

“Bugün ilçe başkanımızın gözaltına alınması ve Belediye Eş Başkanımızın evinin basılması ciddi bir soruşturma yerine yeni bir algı operasyonu peşinde olunduğuna dair ilk işaretlerdir.
“Bu toprakların her bir karışının huzur ve barış içinde, insanca yaşanabilir hale gelmesi için hem demokratik siyasette hem de toplumsal alanda yapılması gerekenleri yerine getirmedeki duruşumuzu sürdürmekte kararlıyız.”



Önceki Haber
Sanayi üretiminde daralma sürüyor
Sonraki Haber
Zırhlı aracın ezdiği Efe Tektekin Meclis gündeminde: Soruşturma başlatıldı mı?