Ana SayfaDünyaDorian kasırgasının vurduğu Bahamalar’da ölenlerin sayısı 20’ye yükseldi

Dorian kasırgasının vurduğu Bahamalar’da ölenlerin sayısı 20’ye yükseldi

HABER MERKEZİ – Bahamalar’da etkili olan Dorian kasırgası nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 20’ye yükseldi. Ayrıca kasırganın ABD’ye ulaştığı ve çok sayıda uçak seferinin iptal edildiği, yurttaşların tahliye edildiği açıklandı.

Bahama Adaları’nda etkili olan Dorian kasırgası nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 20’ye yükseldi.

Bahamalar Sağlık Bakanı Duane Sands, yaptığı açıklamada, sayının daha da artmasından endişe duyulduğunu ifade etti.

Bahamalar’ı ziyaret eden Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, 70 bin kişinin, gıda ve temiz içme suyu gibi acil insani yardıma ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Euronews’te yer alan habere göre Bahamalar Başbakanı Hubert Minnis de Marsh Limanı çevresindeki yapıların yüzde 60’ının zarar gördüğünü açıkladı.

Dorian ABD’ye ulaştı

Öte yandan bu hafta içinde ABD’ye ulaşması beklenen Dorian kasırgası, ülkenin Güney Carolina eyaletindeki Charleston bölgesinde etkili olmaya başladı.

Kategori 2 seviyesine gerileyen ve daha sonra tekrar 3’e çıkan Dorian kasırgasının sel ve su baskınlarına neden olabileceği uyarısında bulunuldu.

Dorian nedeniyle Güney ve Kuzey Carolina eyaletlerinde çok sayıda uçak seferi iptal edildi, Kuzey Karolina eyaletinde ise zorunlu tahliyeler yapıldı.

Previous post
Ankara Barosu da TBB’ye genel kurul çağrısı yaptı
Next post
Erdoğan’dan 'güvenli bölge' açıklaması: Oldu oldu, olmadı biz de kapıları açarız