Ana SayfaDünyaEmine Bulut’un adı ve son sözü Fransa’da Louvre’un piramitlerinde

Emine Bulut’un adı ve son sözü Fransa’da Louvre’un piramitlerinde

HABER MERKEZİ – Boşandığı erkek tarafından öldürülen Emine Bulut’un adı ve ölümünden önceki son sözü olan “Ölmek istemiyorum”, kadın hakları savunucuları tarafından Louvre Müzesi piramidine yazıldı.

Fransa’da kadın cinayetlerini protesto eden bir grup, Kırıkkale’de boşandığı Fedai Varan isimli erkek tarafından öldürülen Emine Bulut’un adını dünyanın en ünlü müzelerinden Louvre piramidinin üzerine yazdı.

Euronews’ten Hüseyin Koyuncu’nun haberine göre 30’a yakın kadın hakları savunucusu Louvre’un piramidinin üzerine son zamanlarda kadın cinayetlerinde yaşamını yitiren kişilerin isimlerini ve hikayelerini anlatan afişler yapıştırdı.

Müzeye asılan afişler arasında “Ölmek istemiyorum” diyen Emine Bulut’un sözleri de bulunuyor.

Fransa’da kadın cinayetleri

Fransa’da kadın hakları savunucuları 30 Ağustos’tan bu yana başta başkent Paris olmak üzere, birçok bakanlık binası ve kentin sembolik mekanlarına kadın cinayetlerini konu alan afişler asıyor.

Eylemin başındaki isimlerinden Marguerite Stern, “Bu afişlerin amacı çok basit; erkekler tarafından öldürülen bu kadınların hikayelerinin unutulmaması. Onların sadece birer isim, veya sayı olarak hatırlanmasını istemiyoruz. Farkındalık yaratmak için bu cinayetlerin arkasındaki hikayeleri anlatmak istedik” diyor.

Fransa’da sadece bu yıl içinde 100’den fazla kadın erkek şiddeti sonucu yaşamını yitirdi. Ülkede her yıl yaklaşık 200 bin kadının şiddet gördüğü belirtiliyor.

Emine Bulut cinayeti

Kırıkkale’de 43 yaşındaki Fedai Varan isimli erkek, kendisinden 4 yıl önce boşanan Emine Bulut’u bıçaklayarak öldürdü.

Kadın cinayeti, 18 Ağustos Pazar günü Kırıkkale’deki bir kafede meydana geldi.

38 yaşındaki Emine’yi öldüren Varan, polislerce yakalanarak gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Previous post
Anneleri yarıştırmak(!) ya da ayrıştırmak mıdır çözüm? – Cengizhan Kaptan
Next post
Tutuklu askeri öğrencilerin anneleri AKP önünde oturma eylemine başladı