Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ‘yeniden tutuklama’ kararlarına dair açıklama: Bunları bırakamayız

Erdoğan’dan ‘yeniden tutuklama’ kararlarına dair açıklama: Bunları bırakamayız

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’nin eski eş genel başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında verilen yeniden tutuklama kararına dair “Bunları bırakamayız” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen Teknofest’i ziyaret ederek burada kısa bir konuşma yaptı.

HDP’nin eski eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeniden açılan bir soruşturma kapsamında tutuklu yargılanmalarına karar verilmesine ilişkin “Bunları bırakamayız” dedi.

“Kandil’e de sesleniyorum” diyen Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

“Bu terör örgütlerin önünde, arkasında olanlara, onlara siyasi destek olanlara da sesleniyorum. Bu ülkede katil aranıyorsa bunların adresini aramaya gerek yok. Bunlar, parlamentoya kadar sızmışlar.
“Sokağa insanları çağırıp ondan sonra Diyarbakır’da 53 evladımızı öldürenleri bu millet unutmuyor ve unutmayacaktır da. Sonuna kadar bu işin takipçisiyiz, takipçisi olacağız. Bunları bırakamayız. Eğer biz bırakırsak ebedi alemde şehitlerimiz bize bunun hesabını sorar.”

Ne oldu?

HDP’nin eski eş genel başkanları Yüksekdağ ve Demirtaş hakkında Ankara’da başlatılan “6-7-8 Ekim Kobani olayları” adlı soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı her iki ismin de soruşturmasını yeniden açtı ve ‘jet hızıyla’ tutuklanmaları talep edildi.

Bu soruşturma, tutuklu yargılandığı davada tahliyesine hükmedilmesi akabinde Demirtaş için yapılan mahsupluk başvurusunun kabul edilmesi üzerine, Yüksekdağ’ın tutuklu yargılandığı davanın 27 Eylül’de yapılacak duruşmasının ise öncesine geldi.

2014/46757 sayılı soruşturma dosyasında Yüksekdağ ve Demirtaş tutuklama talebiyle 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Her iki siyasetçinin yaptığı savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, Demirtaş ve Yüksekdağ’ın tutuklu yargılanması kararı verdi. Söz konusu karara HDP ve hukukçulardan tepki geldi.


Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında yeniden tutuklama kararı

Yeniden tutuklanan Yüksekdağ ve Demirtaş’ın mahkemedeki savunmaları

Previous post
İbrahim Ayhan mezarı başında anıldı
Next post
Erdoğan: Sınır boylarında hazırlıklarımız tamamlandı