Ana SayfaGüncelErdoğan’ın “kapıları açarız” tehdidine Yunanistan’dan tepki

Erdoğan’ın “kapıları açarız” tehdidine Yunanistan’dan tepki

HABER MERKEZİ – Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Cumrhubaşkanı Erdoğan’ın ‘güvenli bölge’ konusu üzerinden “mülteciler için gerekirse kapıların açılabileceği” tehdidine tepki gösterdi. Miçotakis “Erdoğan Yunanistan’ı ve Avrupa’yı tehdit edemez” dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “mülteciler için gerekirse kapıların açılabileceği” sözlerine tepki gösterdi.

DW Türkçe’nin aktardığına göre Miçotakis, “Sayın Erdoğan mülteci sorununun üstesinden gelmek için daha fazla kaynak sağlamak amacıyla Yunanistan’ı ve Avrupa’yı tehdit edemeyeceğini anlamak zorunda” dedi.

Avrupa’nın Türkiye’ye 6 milyar euro verdiğini hatırlatan Miçotakis, Erdoğan’ın AB ile imzalanan mutabakatı yeniden müzakere etmek istemesi halinde bunun yapılabileceğini ancak bunun “tehditlerle ya da iyi komşulukla uyumlu olmayan bir dille olmayacağını” vurguladı.

Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı / @tcbestepe

Erdoğan Perşembe günü Kuzeydoğu Suriye’de ‘güvenli bölge’ oluşturulmaması halinde Türkiye’nin mülteciler için kapıları açabileceğini söylemişti.

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında 2016 yılında varılan mülteci mutabakatı uyarınca kara ya da deniz yoluyla Türkiye’den Avrupa Birliği’ne geçen mülteciler Türkiye’ye iade edilebiliyor.

Avrupa Birliği bunun karşılığında Türkiye’deki mültecilerin ihtiyaçları için kullanılmak üzere para yardımı yapıyor.