Ana SayfaGüncelEşbaşkanları dün tutuklanmıştı: Kulp Belediyesi’ne kayyum atandı

Eşbaşkanları dün tutuklanmıştı: Kulp Belediyesi’ne kayyum atandı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da yedi kişinin yaşamını yitirdiği patlamanın ardından tutuklanan HDP’li Kulp Belediye Eşbaşkanı Mehmet Fatih Taş görevden alındı. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Taş’ın yerine Kulp Kaymakamı Mustafa Gözlet kayyum olarak atandı.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yedi kişinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında dün (16 Eylül) tutuklanan Kulp Belediye Eşbaşkanı Mehmet Fatih Taş’ın İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alındığı bildirildi.

Kulp Kaymakamı Mustafa Gözlet ise görevden alınan Taş’ın yerine kayyum olarak atandı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Kulp Kaymakamı Mustafa Gözlet Kulp Belediye Başkan Vekili olarak Valiliğimizce görevlendirilmiştir” denildi.

Daha önce de Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye eşbaşkanları görevden alınarak, yerlerine kent valileri kayyum olarak atanmıştı.

HDP: Kayyum atanması kumpastır

Diyarbakır’ın Kulp Belediyesi’ne kayyum atanmasını ‘kumpas’ olarak niteleyen HDP, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Kulp Belediye Eş Başkanımızın patlama ile ilişkilendirilerek tutuklanması ve yerine kayyım atanması kumpastır, kayyım darbesini meşrulaştırmak için bir komplodur. Bu kumpası savaşın başlatılmasına gerekçe yapılan ancak daha sonra çöken Ceylanpınar’daki tutuklamalardan biliyoruz.”

Ne olmuştu?

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, 12 Eylül günü saat 18.00 dolaylarında bir aracın geçişi sırasında patlama yaşanmıştı.

Diyarbakır Valiliği, patlamanın odun toplamaya giden köylülerin bulunduğu aracın geçişi esnasında yaşandığını ve el yapımı patlayıcıdan kaynaklandığını duyurmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamada yedi kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Güvenlik Korucuları Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen, yaşamını yitirenlerden üçünün ‘gönüllü köy korucusu’ olduğunu belirtmişti.

Saldırıyı kınayan HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli yaptıkları yazılı açıklamada soruşturmanın etkin bir biçimde yapılması istenirken, parti yöneticilerinin gözaltına alınmasını ‘algı operasyonu’ olarak nitelemişti.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kulp Belediye Eşbaşkanları Mehmet Fatih Taş ve Fatma Ay, Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş, HDP Kulp İlçe Eşbaşkanı Abidin Karaman ve Mehmet Emin Ay çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Diğer yandan patlamaya ilişkin belediyenin hedef gösterildiği haberlere Kulp Belediyesi’nden yanıt gelmişti.

İddiaların aksine tüm çalışmaların asker ve polis gözetiminde yapıldığını kaydeden Belediye Eşbaşkanı Fatma Ay, kendilerine dönük suçlamaların nedenini “kayyum hazırlığı” olarak değerlendirmişti.


Hedefteki Kulp Belediyesi’nden iddialara yanıt, eşbaşkanlara tutuklama


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Amazonlar'daki yerli şef Raoni Metuktire Nobel’e aday gösterildi
Sonraki Haber
Manş'ı 4 kez üst üste hiç durmadan geçen ilk yüzücü: Sarah Thomas