Ana SayfaDünyaFransa’da aşırı sıcaklar: İki ayda bin 435 kişi hayatını kaybetti

Fransa’da aşırı sıcaklar: İki ayda bin 435 kişi hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Fransa’da Haziran ve Temmuz’da görülen sıcak hava dalgasında toplam bin 435 kişi hayatını kaybetti, ölenlerin yarısı 75 yaşın üstünde.

Fransa’da sıcak hava dalgasından hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor.

Sağlık Bakanı Agnes Buzyn yaptığı açıklamada, Haziran ve Temmuz’da görülen sıcak hava dalgasında toplam bin 435 kişi hayatını kaybetti.

Bakanın açıklamasına göre, 24 Haziran’la 7 Temmuz arasındaki ilk sıcak hava dalgasında 567 kişi, 21-27 Temmuz arasındaki ikinci dalgada ise 868 kişi hayatını kaybetti.

Hayatını kaybedenlerin yarısı 75 yaşın üzerinde.

Alınan önlemler sayesinde 2003’teki aşırı sıcak dalgasında ölen 15 bin kişinin onda biri kadar ölüm kayda geçtiğini belirten Buzyn, “Keşke hiç ölüm olmasaydı ancak özellikle sağlık sorunu olanların ve yaşlıların bu kadar aşırı sıcağa dayanması çok zor” dedi.

Haziran’da hava sıcaklığı 46 dereceye çıkarak tüm zamanların rekorunu kırmıştı.

Başkent Paris’te de Temmuz’da hava sıcaklığı 42,6 dereceye ulaşmıştı.

Sıcak hava dalgasında ülkenin bazı bölgelerinde “kırmızı alarm” verilmiş, okullar ve kamu kuruluşlarının düzenlediği pek çok etkinlik iptal edilmişti.

Paris’te acil yardım hattı açılırken, belediyeye ait binalarda “serinleme odaları” kurulmuştu.

Bilim insanları uyarıyor

Bilim insanları aşırı sıcakların 19. yüzyılda hızlanan endüstri ve sanayileşme süreci sonrası meydana gelen iklim değişikliği ve küresel ısınma sonucu olduğunu söylüyor.

Araştırmalar dünyada ölçülen ortalama sıcaklıkların son yüzyılda 1 derece arttığını gösterirken, uzmanlar sıcak hava dalgalarının doğal olarak oluştuğunu ve iklim krizi sebebiyle daha sık yaşanacağını kaydediyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İnsanlığın sevinçli türküsü, rap ve susamamak – Özlem Ergun
Sonraki Haber
Adana Altın Koza Film Festivali'nin jürisi belli oldu