Ana SayfaÇalışma YaşamıGalataport işçilerinin eylemi kazanımla sonuçlandı

Galataport işçilerinin eylemi kazanımla sonuçlandı

HABER MERKEZİ – Galataport yapımında çalışan inşaat işçileri ücretlerinin düzenli ödenmemesi, mobing altında çalışmaları ve istifaya zorlanmalarına karşı eylem başlattı. Firma yöneticilerinin sorunları çözeceği yönündeki sözü üzerine eylem sonlandırıldı.

İstanbul’da Doğuş Grubu-Bilgili Holding ortaklığında yapımı devam Galataport’ta çalışan inşaat işçileri yaşadıkları sorunlara ilişkin eylem yaptı.

Beyoğlu Karaköy’de bulunan Galataport Liman İşletme Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan işçilerin eylemine, Emeğin Gücü Derneği üyeleri de destek verdi.

Şantiye alanında, basın açıklamasını işçiler adına okuyan Emeğin Gücü Derneği Yöneticisi Hasan Ergül, aylardır buradaki işçilerden derneklerine müracaatların yapıldığını belirterek, taşeron firma tarafından işçilere mobbing uygulandığını söyledi.

“İşçiler zorla istifaya zorlanarak haklarından yararlanmaması isteniyor. Biz daha önce bu işletmede çalışan elektrikçilerin sorunlarını hal ettik. Şimdide 17 mekanik bölümünde çalışan işçinin hakkı gasp edilmek isteniyor. İşçinin istediği Ağustos ve geçen aylarda kalan alacaklarını alma, ihbar tazminatı ve Asgari Geçim İndirimidir (AGİ).”

İşçilerin haklarını alana kadar direneceklerini ifade eden Ergül’ün konuşmasının ardından, işçilerle Doğuş Grubu yöneticileri bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede yöneticilerin bütün sorunlarını çözeceği sözü verilmesi üzerine işçiler, eylemlerini sonlandırdı.




Önceki Haber
HDP heyeti Demirtaş'ın duruşmasını takip edecek
Sonraki Haber
The Guardian’a göre 21. yüzyılın en iyi 100 dizisi