Ana SayfaGüncelGazeteci Cem Şimşek’e hem para cezası hem de beraat

Gazeteci Cem Şimşek’e hem para cezası hem de beraat

HABER MERKEZİ – Evrensel’in eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cem Şimşek’e “tekzip yayınlamama” ve “hakaret” iddiasıyla açılan davada karar çıktı. Şimşek’e “tekzip” suçlamasından 41 bin TL para cezası verilirken, “hakaret”ten ise beraatine karar verildi.

Evrensel gazetesinin eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cem Şimşek hakkında, “Albayrak işçilere saldırı programının sinyalini verdi” başlıklı haber nedeniyle Berat Albayrak’a “hakaret” ettiği ve “tekzip yayınlamamak” iddiasıyla açılan davanın karar duruşması Bakırköy 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmada ilk olarak konuşan Berat Albayrak’ın vekili, tekzip metninin usulüne uygun yayınlanmadığını öne sürdü.

Gönderdikleri tekzip metninin “Evrensel gazetesinin Sayın Berat Albayrak’ın gerçek dışı haberine cevabımızdır” başlığı taşıdığını söyleyen vekil, yayınlanan metnin başlığının ise “Tekziptir” olduğunu söyleyerek ceza verilmesi gerektiğini savundu.

MA’da yer alan habere göre Evrensel gazetesi avukatı Devrim Avcı ise bugüne kadar uygulanan usulün tüm tekzip metinlerinin “Tekziptir” başlığı ile yayınlanması olduğunu ve metnin usulüne uygun yayınlandığını söyledi.

Evrensel gazetesi avukatı Gamze Gökoğlu da haberde Bakan Albayrak ve iktisatçı Murat Birdal’ın açıklamalarına yer verildiğini kaydetti.

Haberin basın özgürlüğü kapsamında olduğunu vurgulayan Gökoğlu, hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığını ifade etti.

Kararını veren mahkeme Şimşek’i, tekzip metninin usulüne uygun yayınlanmadığını iddia ederek 41 bin 660 TL para cezasına çarptırdı.

Şimşek “hakaret” iddiasından ise beraat etti.

Para cezası için istinaf mahkemesine itirazda bulunulacağı belirtildi.




Önceki Haber
Merkez Bankası politika faizini 325 baz puan indirdi
Sonraki Haber
Meteoroloji'den İstanbul için fırtına uyarısı