Ana SayfaGüncelGazetecileri fişleyen SETA ekibinden Basın İlan Kurumu’na atamalar

Gazetecileri fişleyen SETA ekibinden Basın İlan Kurumu’na atamalar

HABER MERKEZİ – SETA’nın uluslararası medya kurumlarında çalışan gazetecileri hedef aldığı ve “andıç” tepkisiyle karşılaşan raporunu hazırlayan İsmail Çağlar, Basın İlan Kurumu’na temsilci olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyşa Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu’na 12 kişiden oluşan temsilcilerin atamasını gerçekleştirildi.

Atama kararı Resmi Gazete’de de yayımlandı.

bianet’in haberine göre atananlardan biri ise uluslararası medya kurumlarında çalışan gazetecileri fişleyen SETA raporunu hazırlayan Takvim Yazarı İsmail Çağlar.

Atananlardan bir diğeri de yine SETA Vakfı Siyaset Araştırmaları Direktörü Doç. Dr. Zahid Sobacı.

Kurulda ayrıca, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektör Vekili ve eski AKP Milletvekili Prof. Dr. Edibe Sözen, İbn Haldun Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Emin Babacan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Medya İlişkileri Koordinatörü Mücahid Eker ve Marmara Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güran Yiğitbaşı yer alıyor.

SETA’nın raporu

SETA Vakfı, “Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” adlı raporunda, Türkiye’de çalışan uluslararası medya temsilcilerini sosyal medya hesapları da dahil açıklayarak hedef göstermişti.

Bugün BİK Genel Kurulu’na da seçilen İsmail Çağlar ile Kevser Hülya Akdemir ve Seca Toker imzalı 196 sayfalık raporda, BBC Türkçe, DW Türkçe, Amerika’nın Sesi, Sputnik Türkiye, Euronews Türkçe, Independent Türkiye ve CRI Türk (Çin Uluslararası Radyosu) çalışanlarının tamamının özgeçmişleri, sosyal medya etkileşimleri ve daha önce çalıştıkları kurumlar listelendi.

Dış basını inceleme iddiasıyla hazırlanan raporda, hedefe konulan medya kuruluşlarına “haber diline siyasi kimliğin yansımaması için” çalışanların denetlenmesi önerisi yapıldı.

Basın İlan Kurumu ne yapar?

Basın İlan Kurumu, resmi ilanlar ile kamu kurum kuruluşlarına ait reklamların, gazete ve dergilerde yayınlanmasına aracılık eder.

Ayrıca gazete ve dergileri, dönemsel veya şikâyete bağlı olarak mevzuat ve Basın Ahlak Esasları kapsamında denetlemek de kurumun resmi görevleri arasında.

Kurum, gazete ve dergiler ile basın dernek ve sendikalarına beş yıla kadar kredi açar; basında fikir ve beden işçisi olarak çalışanlara vadesi iki yılı geçmemek üzere borç para verir.

Resmi internet sitesindeki bilgiye göre kurum, “yardıma muhtaç basın mensupları ile vefat edenlerinin ihtiyaç sahibi ailelerine de maddi yardımda bulunur.”

Previous post
Tersanelerde işçiler ölümün kıyısında
Next post
Diyarbakır 7. Kitap Fuarı 28 Eylül'de başlıyor