Ana SayfaGüncelGerekçe kayyum borcu: DEDAŞ bu kez Şırnak’ta şalter indirdi, İdil susuz kaldı

Gerekçe kayyum borcu: DEDAŞ bu kez Şırnak’ta şalter indirdi, İdil susuz kaldı

HABER MERKEZİ – DEDAŞ, kayyum dönemindeki borçları gerekçe göstererek elektrik kesintisi yapmaya devam ediyor. Şirket son olarak Şırnak İdil’in su ihtiyacının karşılandığı tüm depoların elektriğini kesti. Kentin HDP’li eşbaşkanı Murat Şen, DEDAŞ’ın verdiği sözde durmadığını aktardı, bu tutumu da “provokasyon ve halka saygısızlık” olarak nitelendirdi.

Dicle Elektrik A.Ş.’nin (DEDAŞ) sorumluluğundaki Diyarbakır, Batman, Mardin ve Şırnak’taki elektrik kesintileri ve buna bağlı susuzluk devam ediyor.

Şirket son olarak kayyum döneminden kalan elektrik borçları nedeniyle Batman’da belediyenin su kuyularında bulunan içme suyu pompalarına giden elektriği kesmişti ve kent susuz kalmıştı.

Dün akşam da Şırnak’ın İdil ilçesinde, kentin su ihtiyacının karşılandığı tüm depoların elektriği şirket tarafından kesildi.

Belediyeye atanan kayyum döneminden kalan borçlar gerekçe gösterilerek kesilen elektrikten kaynaklı 30 bine yakın nüfusu bulunan kent susuz kaldı.

Kayyum borçları peyderpey ödenirken kesinti yapıldı

MA’nın haberine göre duruma tepki gösteren İdil Belediye Eşbaşkanı Murat Şen, göreve geldikleri vakit DEDAŞ’a yaklaşık 3 milyon TL bir borcun olduğunu ve bu borcu taksitlerle 750 bin TL’ye düşürdüklerini aktardı.

Tüm imkansızlıklara rağmen borçları ödediklerine dikkat çeken Şen, önceki gün görüştükleri Şırnak’taki DEDAŞ yetkililerine 500 bin TL borcun daha ödeneceğini söylediklerini belirtti.

Bunun üzerine elektriğin kesilmeyeceğinin sözünü aldıklarını kaydeden Şen, DEDAŞ’ın sözünde durmayarak dün akşam saatlerinde kentin su ihtiyacının karşılandığı 4 deponun da elektriğini kestiğini dile getirdi.

Şen, bu tutumu “provokasyon ve halka saygısızlık” olarak nitelendirdi.