Ana SayfaGüncelGizli tanık teşhis edememişti: Baran Barış Korkmaz’a verilen 59 yıl hapis cezası onandı

Gizli tanık teşhis edememişti: Baran Barış Korkmaz’a verilen 59 yıl hapis cezası onandı

HABER MERKEZİ – Üniversite öğrencisi Baran Barış Korkmaz’a olmayan bir eylem üzerinden verilen 59 yıllık hapis cezası onandı. Korkmaz’ın avukatı Özdemir, müvekkiline yöneltilen delillerin hepsinin çürütüldüğüne vurgu yaparak, Yargıtay’a itirazda bulunduğunu söyledi.

Üç yıl önce Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde okuyan Baran Barış Korkmaz isimli 27 yaşındaki genç, Dersim’in Pertek ilçesinde ailesini ziyarete geldiğinde, polis tarafından kimsenin oturmadığı komşu evin bahçesine baskın düzenlendi.

Bahçede bulunan bir adet tüpün “bomba hazırlığı için getirildiği” ihbarı olduğunu iddia eden polisler, Baran Barış Korkmaz’ı gözaltına aldı.

Gizli tanığın teşhis edemediğini söylemesine rağmen Korkmaz, çıkarıldığı mahkemece “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

2 buçuk yıl süren yargılama sonucu Korkmaz’a, 59 yıl ceza verildi. Ceza Korkmaz’ın avukatları tarafından istinafa taşındı.

Korkmaz’ın tutuklanması ve ceza almasına neden olan Elazığ istihbaratındaki yüzbaşı ile Pertek İlçe Emniyet Müdürü ise “Gülen Cemaati soruşturması” kapsamında tutuklandı ve hala cezaevinde.

Baran Barış Korkmaz’a verilen hapis cezası ise Erzurum İstinaf Mahkemesi tarafından onandı.

Yaklaşık 3 yıldır Elazığ 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan Korkmaz’ın avukatı Mehdi Özdemir, Yargıtay’a başvurarak itirazda bulundu.

Özdemir, mahkemenin kararının yanlış ve hatalı olduğunu söyleyen Özdemir, Korkmaz hakkındaki tüm delillerin çürütülmüş olduğuna dikkat çekti.

“Çok ağır bir cezadır. Ortada bir eylem ve zarar gören kimse olmazken müvekkilim olmamış bir eylemden dolayı ‘Kasten adam öldürme” ve mahkeme tarafından çürütülmüş deliller üzerine ceza aldı. Bu karar aynı zamanda Türkiye’de bir ilk. Çünkü olmayan bir eylem üzerinden müvekkilim ceza alıyor. Yargıtay umarım bu hatalı karardan vazgeçer ve müvekkilin tahliyesine karar verir.”
Previous post
2 yıl geçti: Garzan Mezarlığı’ndan çıkarılan 265 cenaze ailelerine verilmiyor
Next post
HDP’den oturma eylemi yapan aileler için açıklama