Ana SayfaCezaevleriHasta tutuklular: 80 yaşındaki Sıddık Güler artık yürüyemiyor

Hasta tutuklular: 80 yaşındaki Sıddık Güler artık yürüyemiyor

HABER MERKEZİ – İskenderun Cezaevi’nde tutuklu bulunan 80 yaşındaki hasta tutuklu Sıddık Güler’in sağlık koşulları nedeniyle kişisel bakımını sağlayamadığı ve artık yürüyemeyecek durumda olduğunu aktaran kızı Ayşe Güler, babasının bir an önce tahliye edilmesini talep ediyor.

İskenderun T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan 80 yaşındaki hasta tutuklu Sıddık Güler, 1994 yılından bu yana birçok cezaevine sevk edildi.

Yaşadığı sağlık sorunlarından ötürü artık yürüyemez hale gelen Güler’in hem ailesinin hem de Kandıra 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan oğlu Habib Güler’in refakatçi olmak için yaptıkları başvurular reddedildi.

Aile fertleri ise hem cezaevindeki hak ihlalleri hem de babalarının durumlarına ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) ile Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği’nin (TUAYDER) Diyarbakır şubelerine başvurdu.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Sıddık Güler’in kızı Ayşe Güler, babasının sağlık durumunun ciddileştiğini ve cezaevi yönetiminin hasta tutuklu ve hükümlüler konusunda gerekli hassasiyeti göstermediğini söyledi.

Babasının kendisine bakamayacak durumda olduğunu aktaran Ayşe Güler, bu sorunun da birkaç yıl önce başladığını aktardı.

Babasıyla en son bayram görüşünde bir araya geldiğini belirten Güler, gördüğü manzarayı ise şöyle anlattı:

“Babam, tekerlekli sandalyeyle yanımıza geldiğinde şaşkına döndük. Babamı hastaneye dahi götürmüyorlar, tedavi diye sadece hapishane revirine götürüyorlar. Babam revir yerine hastanede tedavi edilmeli. Ayrıca yaşından ve sağlık sorunları nedeniyle bakımını sağlayamıyor. Kardeşim yanında olsa ona bakardı.”

Sıddık Güler’in yüksek tansiyon ve kalp hastalığının ciddi bir duruma ulaştığına ve bunun yanı sıra romatizma hastalığı nedeniyle de babasının yürüyemeyecek durumda olduğunu ifade eden kızı Güler, “Babam, bize ‘canımın acısından uyuyamıyorum’ diyor. İskenderun’da yoğun nemden dolayı romatizma ağrıları daha çok baş göstermeye başlamış” diye konuştu.

Cezaevi koşullarının oldukça zor olduğunu da ifade eden kızı Güler, babasıyle birlikte tüm hasta tutukluların serbest bırakılmasını talep etti.

Haberde, İskenderun T Tipi Kapalı Cezaevi yetkililerinin ise iddiaların asılsız olduğunu ileri sürdüğü aktarıldı.

İHD verilerine göre cezaevlerinde 458’i ağır olmak üzere, bin 334 hasta tutuklu bulunuyor.

Yine derneğin yaptığı açıklamalara göre 2017 yılının başından Ağustos 2019’a kadar 39’u hasta tutuklu, 73 kişi cezaevlerinde yaşamını yitirdi.


Hasta tutuklular: Kayseri Cezaevi’nde hastane sevkleri yapılmıyor

Hasta tutuklular: 75 yaşındaki Ahmet Sılık artık ailesini tanıyamıyor

Hasta tutuklu Muhsin Kızılkan hayatını kaybetti

Hasta tutuklu Tahir Çetinkaya yaşamını yitirdi

45 gün önce tutuklanmıştı: 79 yaşındaki Buğrahan yaşamını yitirdi

Previous post
İstanbul Başsavcılığı'ndan 'kürtaj listesi istendi' haberlerine yanıt
Next post
Cro-Magnonlar ile Neandertallerin tarihsel karşılaşması