Ana SayfaGüncelHDP parti önündeki aileleri Meclis’e davet etti

HDP parti önündeki aileleri Meclis’e davet etti

HABER MERKEZİ – HDP Sözcüsü Kubilay, partinin Diyarbakır il binası önünde eylemde olan ailelere “Biz anneleri Meclis’e davet ediyoruz” diye seslendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Günay Kubilay, parti genel merkezinde gündeme dair basın toplantısı düzenledi.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra HDP’ye yönelik saldırıların hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Kubilay, “HDP yerel yönetimlerden bütünüyle tasfiye edilmek isteniyor” dedi.

HDP Diyarbakır İl binası önünde bu ayın başından bu yana eylem yapan ailelere de değinen Kubilay, “3 Eylül’den itibaren Diyarbakır İl binamız önündeki annelerin talebi son derece haklı bir taleptir” dedi ve ekledi: “Bizim de talebimiz hiç kimsenin tırnağı dahi kanamadan toplumsal barışın sağlanarak bütün gençlerin evlerine sağ salim geri dönmeleridir.”

HDP sözcüsü, bu konudaki duruşlarının net olduğunu vurugulayarak, “Biz bütün gençleri güven içinde evlerine dönsün ve toplumsal barış sağlansın diye uğraşıyoruz” diye konuştu.

“Peki AKP-MHP koalisyonu ne diyor, Saray ne diyor? Barış mı diyorlar, gençler sağ salim dönsün mü diyorlar? Tabii ki hayır. Savaş çığırtkanlığı yapmaya devam ediyorlar.
“Eğer çocuklar ailelerinden uzaksa, gencecik insanlar yaşamını yitiriyorsa bunun sorumlusu Kürt sorununu çözmeyenlerdir. HDP olarak çocuklarını arayan ve yanında olmak isteyen tüm ailelerin yanındayız. Ama sorunun asıl muhatabı devlet ve devleti yönetenlerdir.”

AKP’ye yakınlığıyla bilinen medyayı da eleştiren Kubilay, “HDP’yi hedef gösteriyor, HDP’yi suçlayarak sorunun kaynağı olan iktidarı aklamaya çalışıyor” diye belirtti.

“Biz AKP’nin annelere yaklaşımını Galatasaray Meydanı’ndan biliyoruz” diyen HDP Sözcüsü Kubilay, ailelere de şöyle seslendi:

“Açıkça (Recep Tayyip) Erdoğan’a çağrı yapıyoruz. Sayın Erdoğan önce Berfo Ana’ya verdiğiniz sözü tutun. Bu vesileyle il binamızın önünde oturan annelere de seslenmek istiyoruz. Biz anneleri Meclis’e davet ediyoruz.”

Demirtaş: Annelere borcumuz barışı sağlamak


Diyarbakır’da bazı aileler, çocukları için HDP binası önünde eylemler yapıyor.

Diyarbakır dahil üç kente kayyum atanması sonrası başlatılan eylemlerde aileler çocuklarının dağa götürüldüğünü iddia ediyor ve bundan HDP’yi sorumlu tutuyor.

Kayyum atamalarından sonra eylemlerin başlatıldığına dikkat çeken HDP ise “iktidar-emniyet işbirliği ile ailelerin kışkırtıldığını” savunuyor.

Konuya dair bugüne dek HDP’den yapılan açıklamalarda savaş ve çatışmayı sonlandırma çağrısı da yapıldı ve sorunun politik olduğu belirtildi. Parti, “Gelin, yıllardır çocuklarının akıbeti için alanlarda olan tüm anneleri Meclis’te dinleyelim” diyor.

Previous post
Medyada nefret söylemi: 2018’de hedef Yahudiler, Ermeniler ve Suriyelilerdi
Next post
Mezopotamya Sinema Kolektifi'nden özel film seçkisi