Ana SayfaGüncelİmamoğlu: Toplantı iyiydi, keşke seçilmiş belediye başkanları da orada olsaydı

İmamoğlu: Toplantı iyiydi, keşke seçilmiş belediye başkanları da orada olsaydı

HABER MERKEZİ – Saray’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları toplantının verimli geçtiğini belirten İBB Başkanı İmamoğlu, yerlerine kayyum atanan Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye eşbaşkanları için “Sadece tümüyle seçilmiş belediye başkanları orada olabilirdi… Keşke orada o arkadaşlarımız da olsaydı” dedi.

Aralarında CHP’li başkanların da bulunduğu büyükşehir belediye başkanları, dün AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir araya gelmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, görevden alınan HDP’li belediye eşbaşkanlarının davet edilmediği ve basına kapalı gerçekleşen toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kısa süre önce yönetimi İBB’ye devredilen Esenler Otogarı’nda incelemelerde bulunmasının ardından gazetecilerin sorularına yanıtlayan İmamoğlu, toplantıda oturduğu koltuğun kırık olmasıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“Oturduğumuz koltuk durup, dururken kırıldı. Sayın Cumhurbaşkanı ‘israf yaptın’ dedi. Ben de ‘bu israf değil, sandalye kırık’ dedim. ‘Olsun ikinci sandalyeye daha sağlam oturuyoruz’ dedim. Bu tabi öyle bir magazin durum oluştu. Sandalye niye kırıktı? Onu Cumhurbaşkanlığı araştırsın. Oturduğumuz yerler önceden belliydi. Demek ki ya sandalye firmasında bir arıza var ya da bakımını yapanda.”

Toplantının nasıl geçtiği sorusuna “verimliydi” yanıtı veren İmamoğlu, yerlerine kayyum atanan Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye eşbaşkanları için ise şu ifadeleri kullandı:

“Dün verimli bir toplantı oldu. İyi bir iletişim toplantısıydı. Elbette daha iyi olabilirdi. Sadece tümüyle seçilmiş belediye başkanları orada olabilirdi. Tabii demokrasi adına bazı sıkıntılar yaşanıyor. Bunun söyleminden vazgeçmiş değilim. Keşke orada o arkadaşlarımız da olsaydı. Ama her şeye rağmen verimli, iyi bir iletişimdir. Umuyorum orada kalmasın, devam etsin.”

HDP’siz toplantı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 büyükşehir belediye başkanı ve HDP’li belediyelere kayyum olarak atanan üç vali ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda dün bir araya gelmişti.

Toplantıda AKP’li büyükşehir belediye başkanlarının yanı sıra, aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in de bulunduğu 10 CHP’li belediye başkanıyla bir MHP’li başkan da yer almıştı.

İçişleri Bakanlığınca görevden alınan HDP’li Mardin, Van ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye eşbaşkanlarının yerine ise bu belediyelere kayyum olarak atanan valiler toplantıya katılmıştı.

CHP’li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise Çin’de temasları olduğu için toplantıda yer almamıştı.

Toplantı öncesinde belediye başkanlarına seslenen Erdoğan, “Seçim sürecindeki rekabeti meydanlarda bırakan, sandıktan çıkan iradeye herkesin teslim olduğu bu güzel manzara geleceğimizin de en büyük teminatıdır” demişti.

Erdoğan, “Burada ortaya koyduğumuz fotoğrafı çok önemli görüyorum. Milletimizin bizlerden istediği görüntünün bu olduğuna eminim” diye konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı, “Terörle, terör örgütleriyle, hukuksuzlukla arasına mesafe koymayı başarmış belediye başkanlarımızla birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum” ifadesini kullanmıştı.

Erdoğan ile İmamoğlu arasında geçen bir diyalogu aktaran Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi ise İmamoğlu’nun oturduğu koltuk kırılınca Erdoğan’ın İBB Başkanı’na “İsraf yaptın, koltuğu kırdın. Kırılan koltuğun parasını ödeyeceksin” dediğini yazmıştı. Selvi, bu diyalogun ikili arasında “sempatik bir hava” yarattığını kaydetmişti.


Saray’da toplantı: Erdoğan’dan HDP’siz tabloya övgü, İmamoğlu’na eleştiri

Toplantı ‘sempatik bir havada’ geçmiş: Erdoğan’la İmamoğlu arasında ‘israf’ esprisi

Previous post
Bursa'da evinde ölü bulunmuştu: Tülin Beygirci'yi oğlu öldürmüş
Next post
Yerine kayyum atanan Bedia Özgökçe Ertan hakkında soruşturma