Ana SayfaGüncelİmamoğlu’ndan “İstanbul’a kayyum” polemiğine tepki: Sinek vızıltısı

İmamoğlu’ndan “İstanbul’a kayyum” polemiğine tepki: Sinek vızıltısı

HABER MERKEZİ – HDP’li belediyelere kayyum atanması sonrası “İstanbul’a da kayyum” polemiği sürüyor. İçişleri Bakanı Soylu’nun “Pazar sabahı açıklayacağım” sözlerine İBB Başkanı İmamoğlu bir kez daha tepki gösterdi. “Ben Pazar günü kimin ne diyeceğini umursamıyorum” diyen İmamoğlu, israfı engelleme konusunda kararlı olduklarını vurguladı ve polemik üretilmesini ‘sinek vızıltısı’na benzetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün bir gazetecinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) kayyum atanıp atanmayacağı yönündeki sorusuna, Pazar günü katılacağı bir televizyon programında yanıt vereceğini söylemişti.

Soylu gülerek, “Onu pazar sabahı (CNN Türk’te) Hakan Çelik’te açıklayacağım” demişti.

Bakan Soylu’nun “Pazar sabahı açıklayacağım” sözlerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cevabı “Polemiklerden nemalanmıyorum” olmuştu.

İmamoğlu, konuya ilişkin bugün bir kez daha açıklama yaptı.

İBB’nin 2019-2020 eğitim-öğretim yılına yönelik aldığı tedbirleri açıklamak için kameralar karşısına geçen İmamoğlu, burada konu hakkında “Bunların hepsi polemik” şeklinde yorumda bulundu.

Ekrem İmamoğlu, “Pazar günü şu bu denecekmiş. Bunların tümü polemik. Ben Pazar günü kimin ne diyeceğini umursamıyorum. Ben pazar günü İstanbullulara 5,5 milyon metrekarelik bir ormanı nasıl açacağıma yönelik çalışma yapacağım. Bakalım insanlar o polemiği mi benim gezdiğim ormanı mı merak edecek. Bu akıl tutulmasıdır” diye konuştu.

“Bizim derdimiz bu ülkenin kaynaklarını doğru kullanmak. Tasarruf bir kamu yönetiminin birinci şartı olmalıdır. Biz israfı engelleme konusunda kararlıyız. Kimin ne söylediği, bizimle iktidar yarışına girmesi ya da koltuğa meraklı olması, polemik üretmesi hiç önemli değil. Sinek vızıltısı.
“Biz nerede yanlış yaptık demeliler. Aslında iktidar partisinin içinde olup bunu diyenler var. İktidar partisinin içinde olup, ‘İsraf bizim için çok önemli bir sorundu. Ne yazık ki çok israf ettik’ diyenler var.”

“İstanbul’a kayyum” polemiği: Kim ne diyor?

Kati Piri’den Ankara’ya “İstanbul’a kayyum” uyarısı


Pazartesi günü toplu taşıma ücretsiz

Yeni eğitim-öğretim yılına yönelik tedbirleri de açıklayan İmamoğlu, okulların açıldığı ilk gün (9 Eylül Pazartesi) toplu taşıma araçlarının 06.00 ile 14.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet vereceğini söyledi.

İstanbullulara toplu ulaşım araçlarını kullanma çağrısında bulanan İmamoğlu, araç kullanacak sürücülerin toleranslı ve anlayışlı olmasını istedi.

İmamoğlu İETT’nin Pazartesi günü itibariyle kış tarifesine geçeceğini de belirterek, bu tarihten sonra otobüs ve metrobüs seferlerinin arttırılacağını ifade etti.


Eğitim Sen’den MEB’e 10 temel uyarı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mardin'de çatışma: Özel Harekat Şube Müdürü Kansuva yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Bu kez İzmir: Bir erkek daha boşanma aşamasında olduğu kadını öldürdü