Ana SayfaGüncelİnce, cumhurbaşkanlığı seçiminde yine aday olacağını açıkladı

İnce, cumhurbaşkanlığı seçiminde yine aday olacağını açıkladı

HABER MERKEZİ – CHP’li Muharrem İnce, 2023 yılında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçiminde yine aday olacağını açıkladı. İnce, geçen yıl 24 Haziran’da düzenlenen seçimde de aday olmuştu.

24 Haziran 2018’te düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin adayı olan Muharrem İnce, yine cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı.

Habertürk televizyonunda Didem Arslan Yılmaz’ın moderatörlüğündeki programda soruları yanıtlayan İnce, geçen yıl 24 Haziran’da düzenlenen seçim gecesinde yaşananlara açıklık getirirken, “Hak yerini bulacak, meydanlar dolacak, Muharrem İnce yine aday olacak” ifadesini kullandı.

Bunun üzerine gazetecilerin, “2023’te aday mı olacaksınız?” sorusuna İnce, “Şüpheniz mi var? Bu böyle yarım kalır mı?” cevabını verdi.

Nagehan Alçı’nın, “CHP, Ekrem İmamoğlu’nu aday gösterirse yine de aday olur musunuz?” sorusuna ise CHP’li İnce, İmamoğlu’nun arkadaşı olduğunu, adaylığın ikisinin de hakkı olduğunu ve durumun neler göstereceğine bakılacağını söyledi.

İnce, seçimin seneye Kasım ayında yapılmasını da ihtimal dahilinde gördüğünü ifade etti.

Muharrem İnce, 24 Haziran gecesiyle ilgili olarak ise şu açıklamada bulundu:

“Bir tane hatam var. Vatandaş benden duymalıydı, bana oy verenler benden duymalıydı, İsmail Küçükkaya’dan değil. Hata yaptım, ne yapacaksınız kardeşim? Bir futbolcu kırmızı kart gördü diye ömür boyu futbolu mu yasaklatıyorsunuz.
“Meydanları doldurdum, umudu aşıladım, zafere doğru yürüttüm, yenildim, yenilince kabullenemedim, yenilgiyi iyi yönetemedim, özür dilerim, tamam, kapatın artık.”



Önceki Haber
Toplantı ‘sempatik bir havada' geçmiş: Erdoğan’la İmamoğlu arasında ‘israf’ esprisi
Sonraki Haber
"Dünyanın En İyi Üniversiteleri" listesi: İlk 500'de Türkiye'den iki üniversite var