Ana SayfaGüncel“İnsan Hakları İletişiminin Geleceği” paneli bugün

“İnsan Hakları İletişiminin Geleceği” paneli bugün

HABER MERKEZİ – Hafıza Merkezi’nin düzenlediği “İnsan Hakları İletişiminin Geleceği” paneli bugün İstanbul’da. Panelin tartışmaya açacağı kimi sorular şöyle; İnsan hakları iletişimi farklı bir biçim üretebilir mi? İletişimin harmanında umut olursa nasıl olur? Korku yerine umudu öne çıkardığımız bir iletişim mümkün mü?

Hafıza Merkezi’nin geçtiğimiz sene başlattığı “İnsan Hakları ve Yaratıcı İletişim” adlı projesi “İnsan Hakları İletişiminin Geleceği” paneli ile devam ediyor.

Söz konusu proje, hak ve özgürlükler alanında veri temelli çalışan sivil toplum kuruluşları ile yaratıcı alanlarda uzmanlık sahibi olanları bir araya getiriyor.

Son panel de bu çizgiyi izliyor. Panelin ilk oturumunda, dünyanın dört bir yanından insan hakları örgütleriyle yürüttüğü çalışmalardan getirdiği deneyimle yenilikçi yaklaşımlara ve geleceğe dönük bakış açısına odaklanarak konuşacak JustLabs ekibinden Krizna Gomez olacak. Ayrıca bir süredir umut-odaklı iletişim yaklaşımı üzerine örgütlere eğitim veren Thomas Coombes de panelde yer alacak.

İkinci oturumda ise sinemacı Beste Yamalıoğlu,, yönetmen Ali Ata Akel ve Metin Akdemir, avukat İdil Aydınoğlu, sivil toplum çalışanı Barış Karasu (İHD), araştırmacı Reha Ruhavioğlu (Hak İnisiyatifi) ve metin yazarı Pınar İlkiz (Pikan Ajans) ile insan hakları mücadelesinin iletişim ve yaratıcılık alanındaki ihtiyaçları üzerine sohbet edilecek.

Etkinlikte İngilizce-Türkçe simultane çeviri yapılacak.

Saat 14:00’te başlayacak panel İstanbul’da Cezayir Toplantı Salonu’nda. Ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.

Previous post
Çin ve Rusya’dan veto: BMGK oturumundan “İdlib’de ateşkes” çıkmadı
Next post
Sanat ve arkeoloji ile hakikati aralamak