Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİstanbul Emniyet Müdürlüğü kentte kürtaj olan kadınların listesini istedi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü kentte kürtaj olan kadınların listesini istedi

HABER MERKEZİ – İstanbul Emniyet Müdürlüğü, ‘gizli’ ibaresiyle İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda, kentteki tüm hastanelerde ‘polikistik over sendromu’ olan ve kürtaj yaptıran 30 ile 40 yaş aralığındaki kadınların listesini istedi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün, İl Sağlık Müdürlüğü’nden, 1 Ocak 2017 ile 31 Mayıs 2019 tarihleri arasında kentteki tüm kamu ve özel hastanelerde, 30-40 yaş aralığında ‘polikistik over sendromu’ olan ve kürtaj yaptıran kadınların listesini istediği ortaya çıktı.

BirGün’den Uğur Şahin’in haberine göre Emniyet’in ‘ivedi’ ve ‘gizli’ ibareleriyle 29 Ağustos’ta gönderdiği yazıda, listenin 13 Eylül’e kadar ulaştırılması talep edildi.

Emniyet gönderdiği yazıda, ‘FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma’, ‘rüşvet’ ve ‘Cumhurbaşkanı ile devlet büyüklerine hakaret’ konularından yürütülen soruşturma kapsamında bu listeleri istediğini belirtti.

Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü, kentteki tüm ilçe sağlık müdürlüklerine gönderdiği ‘acele’ ibareli yazı ile kamu, üniversite ve özel sağlık kuruluşlarındaki kürtaj kayıtlarının sorgulanmasını istedi.

Müdürlük tarafından sağlık kuruluşlarına gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

“İlgili yazıda 01/01/2017 ile 31/05/209 tarihleri arasında polikistik over sendromu olup kürtaj işlemi yaptıran 30-40 yaş aralığında olan kişilerin listesi istenmektedir. Kurumunuzda/ilçenizde hizmet veren tüm kamu/üniversite/ özel sağlık kurum ve kuruluşlarında istenilen kayıtların sorgulanarak ilgili evrakların, Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Kamu Hastaneleri Hasta İşlemleri Birimine en geç 13/09/2019 tarihine kadar gönderilmesi hususunda; gereğini arz/rica ederim.”



Önceki Haber
Avrupa Konseyi'nde kayyum atamaları görüşülecek
Sonraki Haber
TV10 davası: Gazetecilerin alınmadığı duruşma Kasım'a ertelendi