Ana SayfaGüncelİstanbul’da ilk kez: Fringe Festival’e sayılı günler kaldı

İstanbul’da ilk kez: Fringe Festival’e sayılı günler kaldı

HABER MERKEZİ – İstanbul Fringe Festival, tiyatro, dans ve performans disiplinlerinde üretilen alternatif işleri kentin muhtelif sahne ve mekanlarında beş gün boyunca bir araya getirecek. 18 Eylül’de başlayacak olan festival, İstanbul’da ilk defa düzenleniyor.

İlk kez 1947’de Uluslararası Edinburg Festivali’ne katılan 8 misafir ekiple başlayan Fringe, 18-22 Eylül tarihleri arasında ilk kez İstanbul’da gerçekleşecek.

Çeşitliliği ve özgünlüğü kentin dinamiği ve çok kültürlü doğasıyla buluşturmak üzere yola çıkan İstanbul Fringe Festival, dünyadaki diğer örneklere de paralel olarak disiplinler arası bir programla ilk yılında 22 ekibi bir araya getiriyor.

Uluslararası Fringe Topluluğu’nun bir parçası olan İstanbul Fringe Festival’in ilk senesinde İtalya, Macaristan, Yunanistan, Belçika, Tayvan, Fransa, Polonya, ABD, İsviçre, Hong Kong, İran ve Türkiye’den ekipler yer alıyor.

Ekiplerin tiyatro, dans ve performans disiplinlerinde üretilen alternatif işleri 19 farklı sanat alanında ağırlanacak.

Programda tiyatro, dans ve performans gösterilerinin yanı sıra yerli ve yabancı ekiplerin vereceği atölyeler ve partiler de bulunuyor.

Festival programı

Fringe tarihi

İlk olarak 1947’de, o zamanki Edinburgh International Festival’e (Uluslararası Edinburg Festivali) davetsiz misafir olarak katılan ve festival programında yer almamalarına rağmen gösterilerini “bir kenarda” sergileyen 8 ekip ile başlayan fringe topluluğu giderek büyür.

Bugün, fringe festivalleri her yıl dünya çapında 170 bin sanatçıyı, 250 farklı yerde, 60 bin etkinlikte, 19 milyon seyirciyle buluşturuyor.

Her şehirde farklı ölçek ve formlarda düzenlenen fringe festivalleri genellikle alternatif ve yenilikçi işler üreten genç sanatçılara işlerini uluslararası bir platformda sergileme fırsatı sunuyor.


Daha fazla bilgi için: https://www.fringeistanbul.com/

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Trump, Usame bin Ladin'in oğlunun öldürüldüğünü açıkladı
Sonraki Haber
15 günde bir ülke – Melike Bisikletciler