Ana SayfaToplumsal CinsiyetKadınların yakaladığı tacizci erkeği polis serbest bıraktı: ‘Ceza yoksa özsavunma var’

Kadınların yakaladığı tacizci erkeği polis serbest bıraktı: ‘Ceza yoksa özsavunma var’

HABER MERKEZİ – Adana Seyhan’da bir kadını cinsel tacize maruz bırakan Mehmet isimli erkek, kadınlar tarafından yakalanarak polise götürüldü. Ancak erkek, polis tarafından serbest bırakıldı. Bu duruma tepki gösteren kadınlar da “Ülkede ceza yoksa özsavunma var” dedi.

Adana’nın Seyhan ilçesinde bir kadın, Mehmet isimli soyadı öğrenilemeyen bir erkek tarafından cinsel tacize maruz bırakıldı.

Tacize tepki gösteren mahalleli 12 kadın, sokağın giriş ve çıkışlarını kapatarak Mehmet’i yakaladı ve polise teslim etti.

Ancak polis, Mehmet’i kadınların tüm şikayetlerine rağmen aynı gün akşam saatlerinde serbest bıraktı.

Mehmet’in serbest bırakılmasının ardından konuşan tacize maruz bırakılan kadın, “Karşılaştığım tacize karşı komşularım bana destek çıktı ve kendisini yakalayıp polise teslim ettik. Ama serbest bırakıldı. Şu an evinde. Mahallemizden çıkarılmasını ve cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

‘Tacize karşı nöbetimizi sürdüreceğiz’

Jinnews’ten Gülistan Azak’ın haberine göre konuya ilişkin konuşan kadınlar, taciz vakasının cezasızlıkla sonuçlanmasına tepki göstererek, kendi özsavunmalarını almak üzere mahalle nöbetlerini sürdüreceklerini söyledi.

Erkeği yakalayan kadınlardan Mekiye Hangül ise yaşananları şöyle anlattı:

“Erkeği özsavunmamızı kullanarak yakaladık ve polise teslim ettik. Şikayetimiz üzerine mahalleye gelen polis, erkeği bizi ölümle tehdit ettiği silahıyla birlikte gözaltına aldı ve bizlere, “Size dokundu mu?” diye sordu. Gözaltına alınması için illa ki dokunması mı gerek? Bizler tecavüze maruz kalmadan, öldürülmeden önlem alınmasını istiyoruz. Bu nedenle şikayette bulunduk.”
“Cinsel organını göstermesi ve evinin penceresinden para göstermesi taciz değil de nedir? Tüm şikayetlerimize rağmen, olayın yaşandığı günün akşamı erkek serbest bırakıldı. Kadın hakları nerede soruyorum? Önlem alınması için Emine Bulut gibi öldürülmemiz ya da tecavüze maruz bırakılmamız mı gerekiyor? Mahalledeki çocukların can güvenliğini nasıl alalım? Mehmet isimli erkeğin mahalledeki çocuklara para verdiği de söyleniyor. Çocuklarımızı istismardan nasıl koruyacağız? Bir kadına yönelik taciz, tüm kadınları bağlar. Bizler bu sorunun peşini bırakmayacağız. Tacize karşı nöbetimizi sürdüreceğiz.”

‘Kadınlar ayağa kalkın’

Kadınlardan Zuhal Peker de “Tüm kadınlara sesleniyoruz: Ayağa kalkın. Birbirimize destek olmamız, savunmamız gerekiyor. Emine Bulutlar olmasın. Kadınlar bunu hak etmiyor. Ülkede kadın hakları yok. Görüyoruz. Buna karşı elimizden geleni yapacağız ve özsavunmamızı almaya devam edeceğiz” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ağustos'ta 15 gazeteci gözaltına alındı, 700 habere erişim engellendi
Sonraki Haber
ABD'li diplomat: Venezuela'da askeri müdahale istemiyoruz