Ana SayfaGüncelKati Piri’den Ankara’ya “İstanbul’a kayyum” uyarısı

Kati Piri’den Ankara’ya “İstanbul’a kayyum” uyarısı

HABER MERKEZİ – HDP’li belediyelere kayyum atanması sonrası “İstanbul’a da kayyum” polemiği sürerken, eski AP Türkiye raportörü Kati Piri’den Ankara’ya uyarı geldi: “Eğer Ekrem İmamoğlu’nu görevden alırlarsa bunun AB-Türkiye ilişkileri için çok ciddi sonuçları olur.”

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) önceki dönem Türkiye raportörü olan Kati Piri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun görevden alınmasının Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinde ciddi sonuçları olacağını vurgulayarak, “Harekete geçmeden önce iki kez düşünmek iyi olur” dedi.

Twitter üzerinden bir iletiye cevap veren Piri, AKP hükümetinin yerel seçimlerin ardından seçilmişleri görevden almaya başladığını ve şimdi de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İmamoğlu’nu tehdit ettiğini yazdı.

Piri, yaptığı uyarıda “Eğer onu görevden alırlarsa bunun AB-Türkiye ilişkileri için çok ciddi sonuçları olur. Harekete geçmeden önce iki kez düşünmek iyi olur” ifadesini kullandı.

HDP’li belediyelere kayyum atanması sonrası “İstanbul’a da kayyum” polemiği sürüyor.

İçişleri Bakanı Soylu, Pazar günü katılacağı bir televizyon programında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanıp atanmayacağına ilişkin açıklama yapacağını söyledi.

Soylu’nun “Pazar sabahı açıklayacağım” sözlerine İmamoğlu’nun cevabı “Polemiklerden nemalanmıyorum” oldu.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ise “Biz bunu kabul etmediğimiz için sesimizi yükseltiyoruz. Yarın İstanbul’da da yapabilirler öbür gün İstanbul’un ilçelerine musallat olurlar. Bir sonraki gün Ankara’ya gidebilirler” açıklamasında bulundu.

Kaftancıoğlu’na destek verdi

Öte yandan Kati Piri, altı yıl önce sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek beş ayrı suçlamadan toplam 9 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na da destek verdi.

“CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na sosyal medya paylaşımlarından dolayı 9 yıldan fazla hapis cezası verilmesi gerçeküstü ve şoke edici.
“Erdoğan muhalefetin seçim zaferinin intikamını alıyor. Kabul edilemez! Sosyalistler ve Demokratlar Grubu Kaftancıoğlu’nun arkasında duruyor.”

“İstanbul’a kayyum” polemiği: Kim ne diyor?

Canan Kaftancıoğlu’na 9 yıl 8 ay hapis cezası


Karınca, Euronews



Önceki Haber
İtalya’da yeni dönem: Aşırı sağcı Salvini gitti, ‘göçmenlik uzmanı’ Lamorgese geldi
Sonraki Haber
Akit yazarından sporcu kadınlara yönelik cinsiyetçi söylem