Ana SayfaGüncelKayyum eylemleri 20’nci gününde: Gezi aileleri Diyarbakır’daydı

Kayyum eylemleri 20’nci gününde: Gezi aileleri Diyarbakır’daydı

HABER MERKEZİ – HDP’li belediyelere kayyum atamalarına karşı başlatılan protestolar sürerken, Gezi direnişi sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Berkin Elvan, Ethem Sarısülük ve Medeni Yıldırım’ın aileleri Diyarbakır’a gelerek oturma eylemine katıldı. Yapılan basın açıklamasında konuşan Gezi Şehitleri ve Gazileri Platformu Sözcüsü Volkan Kesanbilici, dayanışmayı sürdüreceklerini vurgulayarak “Gittiğimiz her yere bu mücadeleyi taşıyacağız” dedi.

19 Ağustos’ta İçişleri Bakanlığı kararıyla Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinin eşbaşkanlarının görevden alınması ve yerlerine kayyum atanmasına karşı başlatılan eylemler 20. gününde sürüyor.

Kayyumlara karşı Diyarbakır’da başlatılan oturma eylemine destek verenler arasında bugün HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, HDP’li milletvekilleri ve belediye eşbaşkanları, ESP yöneticileri ve Barış Anneleri’nin yanı sıra Gezi direnişi sırasında çocukları öldürülen aileler de vardı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi karşısında bulunan Lise Caddesi’nde yapılan oturma eylemine Gezi ailelerinden Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz, Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan, Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük ile Lice’de kalekol protestoları sırasında öldürülen Medeni Yıldırım’ın annesi Fahriye Yıldırım destek verdi.

Ayrıca PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla 17 Mart’ta tutuklu bulunduğu Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde yaşamına son veren Zülküf Gezen’in annesi Havva Gezen de nöbet eylemine destek verenler arasında yer aldı.

Gezi direnişi sırasında yaşamını yitirenlerin resimlerinin çizildiği pankartla Lise Caddesi’ne yürüyüş gerçekleştiren aileler “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atarken, alkış ve sloganlarla karşılandı.

Oturma eyleminin ardından ise basın açıklaması yapıldı.

“Gittiğimiz her yere bu mücadeleyi taşıyacağız”

Açıklamada konuşan Gezi Şehitleri ve Gazileri Platformu Sözcüsü Volkan Kesanbilici, “Bir kez daha Diyarbakır’dayız” dedi ve şöyle devam etti:

“Her gelişimiz güzel sebeplerle olmuyor. Hep kötü sebeplerden dolayı buradayız. Kah yıkılan Sur için, kah Lice’de kalekol yapımı sırasında katledilen Medeni Yıldırım’ın davaları için, bazen Tahir Elçi için, Amed Newrozu’nda katledilen Kemal Kurkut için buradaydık.”

HDP’li belediye eşbaşkanlarının görevden alınmalarındaki gerekçelere dikkat çekerek “Bu insanlar ‘bölücülük’le suçlanıyorlar. Hayır, bizimle hep dayanışma içerisinde oldular, barış çabalarını gördük” diyen Kesanbilici, “Onların görevlerine son vermek, alıkoymak, neye hizmet eder? Bunu kamuoyunun takdirine sunuyorum. Bu devletin bekasına hizmet etmez. Hangi devlete? Bize hizmet edecek devlete mi? Hayatımızı karartacak olan devlete mi hizmet eder?” diye sordu.

Dayanışmayı sürdüreceklerini kaydeden Kesenbilici, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bugüne kadar yanımızda oldular. Mezarlıklarda yanımızda oldular. Biz her geldiğimizde bu halkın temsilcileri muhatabımız olacak. Gittiğimiz her yere bu mücadeleyi taşıyacağız. Bu sorunu gittiğimiz her yere taşıyacağız. Buranın sesi olacağız.”

Ahmet Türk: Özgürlüğe değer veren herkesin bize katılma zamanı geldi

Previous post
Bu kez İzmir: Bir erkek daha boşanma aşamasında olduğu kadını öldürdü
Next post
İstiklal Caddesi'nde bıçaklı saldırıda bir genç yaşamını yitirdi