Ana SayfaGüncelKayyum talimatıyla: Amedspor’a tahsis edilen servis otobüsüne el konuldu

Kayyum talimatıyla: Amedspor’a tahsis edilen servis otobüsüne el konuldu

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumunun talimatıyla Amedspor’un kadın futbolcularına ve altyapısına tahsis edilen servis aracına el konuldu.

19 Ağustos’ta İçişleri Bakanlığı kararıyla HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı’nın görevden alınarak yerine kayyum olarak atanan Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatıyla Amedspor’un Kadınlar 1. Ligi’nde mücadele eden kadın futbol takımı ve altyapı takımlarına tahsis edilen servis otobüsüne el konuldu.

Amedspor’dan yapılan açıklamada, takımlarının otobüsüne belediye ekiplerince el konulması nedeniyle kadın futbol ve alt yapı takımında oynayan sporcuları moral ve motivasyon olarak sıkıntıya soktuğu belirtildi.

“Servis aracı sıkıntısı nedeniyle idmanlara gelmekte sıkıntı yaşayan ve 50 kadın sporcusu bulunan Amedspor Kadın Futbol Takımı ile yine bünyesinde 200 erkek sporcusu olan Amedspor Altyapı takımlarının (U14, U15, U16, U17 ve U19) servis aracının olmayışı nedeniyle liglere katılamaması ve konuyu federasyona intikal ettirilmesi bekleniyor.”

Amedspor tesislerindeki idmanlara gelen sporcular ve aileleri de yapılan uygulamaya tepki göstererek, “Bu durum belediyelerin sportif faaliyetlere destek verme sorumluluğu ile bağdaşmamakta. Bizler futbolcuyuz ve hayallerimiz var. Servisimizin geri verilmesini istiyoruz” dedi.

Önceki dönem kayyum olarak atanan Cumali Atilla döneminde de aynı otobüs belediye oto parkına çekilmiş, ancak kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Amedspor’a iade edilmişti.

Previous post
İçişleri Bakanı Soylu da Diyarbakır’da HDP önüne gitti
Next post
Sulukulelilerin hukuk mücadelesi: İkinci iptal kararı geldi ama belediyeye dava açmak 'yasak'