Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Soylu’ya: Sen niye gidip oraya oturuyorsun?

Kılıçdaroğlu’ndan Soylu’ya: Sen niye gidip oraya oturuyorsun?

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, çocukları için HDP Diyarbakır İl Binası önünde oturma eylemi yapan ailelere dair “Anneler arasında da ayrım yapılıyor. Diyarbakır’daki de Cumartesi Anneleri de haklıdır” dedi. İçişleri Bakanı Soylu’nun da oturma eylemine katılmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Ne diye gidip oraya oturuyorsun? Sen acıyı, sorunu çözeceksin. Senin görevin sorunu çözmek” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’da bazı ailelerin çocukları için HDP binası önünde yaptığı eyleme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Anneler arasında ayrım yapıldığına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Anne için evladın ne kadar değerli olduğunu ancak anneler bilir. Tırnağına bile zarar gelmesini istemez” dedi ve şunları ekledi:

“Şimdi anneler arasında da ayrım yapılıyor. Cumartesi Anneleri, Diyarbakır Anneleri. Anne annedir. Diyarbakır’daki de Cumartesi Anneleri de haklıdır. Cumartesi Anneleri 755 haftadır kimseye dokunmadan sadece evlatlarının fotoğraflarını ellerinde taşıyarak bir yere oturuyorlar. Evlatlarımız yerine gelmedi ama mezarını bize gösterin diyorlar. Evladı geri gelmeyen, kendileri ölen annelerimiz var.”
“Diyarbakır’daki annelerimiz istemiyor mu, bacısı yok mu? O da ister evladının gelmesini, evde oturmasını, çoluk çocuk sahibi olmasını ister. Onun da hakkı, hukuku var. O da adalet istiyor. O anne eline kına yakıp oğlunu askere göndermiş ama terör örgütü kaçırmış. Bu anne evladını istiyor.”

Kılıçdaroğlu’ndan Soylu’ya: Sen niye gidip oturuyorsun?

Kendisinin ailelerle görüştüğünü söyleyen CHP lideri, “Bana da geldiler, bakanlarla görüştüler. Ben aktardım dönemin yetkililerine. Bu çocukların gelmesi lazım Türkiye’ye. Bu çocukların kurtarılması lazım dedim. ‘Biz yetkili değiliz, elimizde yetki yok’ dediler” dedi.

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün Diyarbakır’daki HDP binası önüne giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu da eleştirdi.

“Güçsüzlüklerini ilan etmek için gitmiş oturuyorlar. Ne diye gidip oraya oturuyorsun? Sen acıyı, sorunu çözeceksin. Senin görevin sorunu çözmek.”
Previous post
Tarım işçilerini taşıyan araç devrildi: Sekizi çocuk 10 kişi yaralandı
Next post
Ankara'da Milli Park'ta yangın: 10 dönümlük alan zarar gördü