Ana SayfaGüncel“Kürdüz” dediği için öldürülen Sakçı davası: Sanığa müebbet hapis istemi

“Kürdüz” dediği için öldürülen Sakçı davası: Sanığa müebbet hapis istemi

HABER MERKEZİ – Sakarya’da Kürtçe konuştukları için ırkçı saldırıya uğrayan Kadir Sakçı’nın öldürülmesine ilişkin açılan davada tutuklu sanık Hikmet Usta için savcı müebbet hapis cezası istedi.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde ‘Kürdüz’ dedikleri için Kadir Sakçı’yı öldüren ve oğlu Burhan Sakçı’yı yaralayan Hikmet Usta’nın yargılandığı davanın üçüncü duruşması, dün (12 Eylül) Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

“Kasten öldürme” suçundan yargılanan tutuklu sanık Usta’nın hazır edildiği duruşmada, saldırıda yaralanan Burhan Sakçı ve ailesi ile avukatları da hazır bulundu.

Duruşmaya “suçluyu kayırma” suçundan yargılanan tutuksuz sanık Recep Eş ise katılmadı.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada söz verilen sanık Usta, önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek tahliyesini istedi.

Saldırıda babasının öldürüldüğünü, kendisinin ise ağır yaralı kurtulduğunu hatırlatan Burhan Sakçı, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Sakçı ailesinin avukatları da beyanlarını daha önce yazılı olarak bulunduklarını belirterek, sanığın cezalandırılmasını istedi.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, iddia makamının ara celsede sunduğu mütalaayı okudu.

Sanık Hikmet Usta için “kasten öldürmek” suçundan müebbet hapis cezasının yanı sıra “öldürmeye teşebbüs” ve “ruhsatsız silah bulundurmak”tan ayrı ayrı hapis cezaları verilmesi talebinde bulunan savcı, tutuksuz yargılanan sanık Recep Eş’in ise “suçluyu kayırmak” suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Verilen aranın ardından sanıktan alınan giysi ve swap raporunun akıbetinin sorulmasını isteyen mahkeme heyeti, sanık Hikmet Usta’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 6 Aralık’a erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Karınca’nın vizyon seçkisinde bu hafta
Sonraki Haber
Adana Altın Koza'da onur ve emek ödüllerinin sahipleri belli oldu