Ana SayfaGüncelKüresel iklim grevine katılım çağrısı

Küresel iklim grevine katılım çağrısı

HABER MERKEZİ – Küresel iklim grevine katılım çağrısı yapan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Tutal, “20-27 Eylül tarihleri arasında herkesi bulunduğu her yerde eyleme destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

Yeşil Sol Parti, 20-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan küresel iklim grevine katılım çağrısı yapmak için İstanbul Kadıköy’de basın açıklaması düzenledi.

“Küresel iklim krizi 20-27 Eylül 2019 / İklimi değil, sistemi değiştir” pankartının açıldığı açıklamada, sık sık “Havana, suyuna, doğana sahip çık” ve “İklimi değil, sistemi değiştir” sloganları atıldı.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Sinan Tutal da yaptığı konuşmada iklim krizine değinerek, sistemin değiştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Tutal, “Dünya sistemi sadece 1,5 derece daha ısınırsa geri dönüşü dünyanın havale eşiğinde olması olacak. Yerküre, sanayi öncesi ortalamalara göre olmayan bir yıkımla yüz yüze kalacağız” dedi.

Fosil yakıt tüketimiyle artan sera gazı emisyonlarının gezegenin şimdiye kadar yüzleştiği en zorlu süreçle karşı karşıya bırakmaya başladığını dile getiren Tutal, şöyle devam etti:

“İnsanlık dünyanın sanayi öncesi döneme göre yaklaşık ısınmasına neden oldu. Gezegenin geleceği için küresel emisyonları azaltmak ve 2050 yılına kadar sıfırlamak için tarım, enerji, sanayi, bina, ulaşım ve şehirlerde hızlı ve kapsamlı dönüşümler gerekiyor. Kısacası eğer bu gerekli dönüşümler sağlanmazsa gezegenimiz hızla yok olma sürecine girecek.”

İklim krizinin sadece gençlerin değil bütün insanlığın sorunu olduğunu söyleyen Tutal, şu çağrıyı yaptı:

“Hep birlikte komşularımızla, iş arkadaşlarımızla, ailemizle bir araya gelerek sokaklara çıkalım. Sesimizi duyuralım ve bunu tarihimizde bir dönüm noktası yapalım. 20-27 Eylül tarihleri arasında herkesi bulunduğu her yerde eyleme destek vermeye çağırıyoruz.”
Previous post
AKP'li vekilden 'Saldırıyı HDP yaptı' diyen Yeni Şafak'a tepki
Next post
Trump, Usame bin Ladin'in oğlunun öldürüldüğünü açıkladı