Ana SayfaDünyaMısır’da Sisi karşıtı protestolar

Mısır’da Sisi karşıtı protestolar

HABER MERKEZİ – Mısır’da başkent Kahire dahil bazı kentlerde Cumhurbaşkanı Sisi aleyhinde protestolar düzenlenirken, eylemcilere müdahalede bulunuldu.

Mısır’da başkent Kahire’nin yanı sıra İskenderiye ve Süveyş gibi bazı kentlerde düzenlenen protestolara katılanlar Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi’nin istifasını istedi.

Eylemler, sürgünde yaşadığı İspanya’daki Mısırlı iş insanı Muhammed Ali’nin cumhurbaşkanı ve orduyu yolsuzlukla suçlayarak halkı sokağa çıkmaya çağırmasının ardından Cuma gecesi gerçekleşti.

DW Türkçe’nin aktardığına göre Kahire’deki eylem, ‘Arap Baharı’ndaki protestoların merkezi olan Tahrir Meydanı’nda düzenlendi.

Bölgedeki AFP muhabiri, polisin onlarca Mısırlının katıldığı eyleme biber gazıyla müdahale ettiğini ve en az beş kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Reuters’a konuşan görgü tanıkları da olaylarda gözaltına alınan protestocular olduğunu belirtti.

Mısır’da 2013 yılında Muhammed Mursi’nin devrildiği askeri müdahaleye öncülük eden eski general Sisi, 2014’te katılım oranının yüzde 50’nin altında kaldığı seçimde oyların yüzde 97’sini alarak cumhurbaşkanı seçilmişti.

Dört yıl sonra ise Sisi destekçisi olan bir adaya karşı yarıştığı seçimi aynı oy oranıyla kazanmıştı.

Ancak son dönemde ekonomi politikaları nedeniyle Sisi’ye desteğin azaldığı belirtiliyor.




Önceki Haber
Erdoğan: Sınır boylarında hazırlıklarımız tamamlandı
Sonraki Haber
YouTube 'doğrulama rozeti' almayı daha zor hale getiriyor