Ana SayfaToplumsal CinsiyetMüzeyyen Boylu cinayeti davası: ‘Mesut Issı’nın tehditlerine rağmen işlem yapılmadı’

Müzeyyen Boylu cinayeti davası: ‘Mesut Issı’nın tehditlerine rağmen işlem yapılmadı’

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da boşanma aşamasında olduğu Müzeyyen Boylu Issı’yı öldüren Mesut Issı’nın yargılandığı davanın ilk duruşmasında Issı’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde avukatlık yapan Müzeyyen Boylu Issı, boşanma aşamasında olduğu doktor eşi Mesut Issı tarafından 20 Mayıs’ta öldürülmüştü.

Issı hakkında “eşi kasten öldürmek, tasarlayarak öldürme, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile “ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma” suçundan 3 yıl hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması Diyarbakır 7.Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Sinop’tan Van’a pek çok baronun katılma talebinde bulunduğu duruşmaya çok sayıda kadın örgütü de katıldı.

Duruşma, yüksek katılım nedeniyle Adliye Binası’nın en büyük salonunda görüldü.

Müdahillik talepleri oy birliğiyle reddedilirken, mahkeme heyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ile Müzeyyen’in annesi Türkan Boylu’nun davaya katılımını ise kabul etti.

BBC Türkçe’nin haberine göre duruşmada konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, kadın cinayetlerinin politik olduğunu dile getirdi.

“Müzeyyen Boylu defalarca koruma için başvurmuş, avukat olmasına rağmen hakkını, hukukunu bilmesine rağmen kendini koruyamamış, çünkü arkasında onu koruyacak bir devlet yok. Bu yüzden kadınlar cinayete kurban gidiyor.”

Ardından söz alan Mesut Issı, cinayet gününden bu yana psikolojik sorunlar yaşadığını ve aldığı ilaçların yetersiz kaldığını iddia etti.

Issı, psikolojik durumu düzelene kadar davada ifade vermek istemediğini söyledi.

Avukatı ise müvekkilinin çok ağır bir şok yaşadığını öne sürerek, soruşturmanın hakkaniyetli yürütülmediğini ve götürdükleri hiçbir delilin savcılık tarafından dikkate alınmadığını iddia etti.

Adım adım cinayete giden yol

Cinayet günüyle ilgili üç tanığın dinlendiği duruşmada konuşan Müzeyyen’in annesi Türkan Boylu, erkekten şikayetçi olduğunu belirterek, “Beni evlatsız, çocukları annesini bıraktı. En ağır cezayı istiyorum” dedi.

Türkan Boylu’nun vekili olarak beyanda bulunan avukat Aslı Pasinli de cinayete adın adım giden süreci anlattı ve cinayetin tasarlanarak, planlı bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

Müzeyyen’in her aşamada adli makamlara başvurmasına rağmen sonuç alamadığını aktaran Pasinli, Issı’nın, boşanma sürecinde Müzeyyen’e gönderdiği mesajlarda “Daha çocuklarla mezarını sulamaya geleceğiz” gibi tehditlerde bulunduğunu da aktardı.

Issı’nın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 4 Kasım’a erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kızıltepe JİTEM Davası: Zamanaşımından düştü, tüm sanıklara beraat
Sonraki Haber
Halit Ayar cinayetine ilişkin iki kişi tutuklandı