Ana SayfaGüncelPicasso sergisi ilk kez İzmir’de

Picasso sergisi ilk kez İzmir’de

HABER MERKEZİ – 20. yüzyılın en büyük sanatçılarından Pablo Picasso’nun gösteri dünyasını konu aldığı eserlerinden oluşan sergisi, bugünden itibaren İzmir Arkas Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

Kübizm akımının öncüsü İspanyol ressam ve heykeltıraş Pablo Picasso’nun sahne sanatlarına yönelik çalışmalarını kapsayan ve küratöryel bir kurguyla oluşturulan Picasso ve Gösteri Sanatı sergisi İzmir’de.

18 Eylül’de (bugün) İzmir Arkas Sanat Merkezi’nde açılan sergide, Paris Picasso Müzesi, Fondation Julio Gonzalez, Opera Garnier ve Brüksel’de yer alan Kontaxopoulos-Prokopchuk Koleksiyonu’ndan 83 eser yer alıyor.

Sergide ayrıca sanatçının yazarlar, şairler ve müzisyenler gibi pek çok sanatçıyla sürdürdüğü yakın bağları belgeleyen fotoğraflar yer buluyor.

5 Ocak 2020’ye kadar açık kalacak olan sergi, Salı-Pazar günleri arasında saat 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ücretsiz gezilebilecek.

Böylece İzmir, ilk kez Picasso sergisine ev sahipliği yapıyor.

VOA Türkçe’den Soner Kızılkaya’nın haberine göre serginin tanıtımı için Arkas Sanat Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin tarih boyunca birçok yeni fikrin, kültür ve sanatsal faaliyetin vücut bulduğu dünyanın önemli metropollerinden biri olduğuna dikkat çekti.

“Bu sergi ile birlikte bizim Akdeniz çanağında hayata geçirmek istediğimiz çalışmalar doğrulanmış ve güçlenmiş oluyor. Kültür-sanatı tüketen değil birçok ekole ev sahipliği yapan, sanatın yedi dalında üretim yapan, buradan yeni ekollerin doğmasını sağlayacak bir iklim yaratmak istiyoruz. Bunu İzmir’in her noktasında, arka sokaklarında da yapmak istiyoruz.”

Paris Picasso Müzesi Müdürü Laurent Le Bon ise “Picasso’nun bütün ihtişamıyla sergilenmesinin zamanıydı. Birkaç sene önce Türkiye’de Picasso ile ilgili sergiler yapıldı ama İzmir’de harika bir çalışmayla Picasso’ya bambaşka bir bakış açısı kazanacaksınız” diye konuştu.

“Bu sergide Picasso’yu farklı bir bakışla irdeleyen ve ilk defa sergilenen eserler göreceksiniz. İki yıl önce başlayan Picasso-Méditerranée projesi kapsamında 70 sergi yaptık. İzmir’de bu sergiyle etkinliği kapatmak sıradan bir olay değil. Akdeniz’in sembol kentlerinden biri varsa o da bütün olumlu özellikleriyle bu da İzmir’dir. Yaşasın İzmir! Yaşasın Picasso!”

VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Arkas Sanat Merkezi Direktörü Müjde Unustası da sergide tabloların yanı sıra çeşitli kostüm tasarımlarının görülebileceğini belirtti.


Fotoğraflar: İzmir Büyükşehir Belediyesi
Previous post
Hatay'da 25 noktada yangın
Next post
İstanbul'da Kazakistanlı bir kadın evinde ölü bulundu